Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H αγάπη και το ερωτικό κρεβάτι έχουν συνάφεια

H αγάπη και το ερωτικό κρεβάτι έχουν συνάφεια

Η αγάπη δεν έρχεται πάντα χωρίς την σεξουαλική ορμή, ορισμένες μελέτες δείχνουν το ακτιβώς αντίθετο

Η αγάπη είναι το απόλυτο συναίσθημα ότι επιθυμούμε κάποιον. Η ερωτική και ρομαντική αυτή επιθυμία, εκφράζεται και «καλλιεργείται» όταν αυτά τα δύο άτομα κάνουν σεξ, δείχνοντας τι θέλει ο ένας από τον άλλον.

Αγάπη και σεξ «πάνε πακέτο»

Η αγάπη και η σεξουαλική επιθυμία έρχονται από το ίδιο μέρος. Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι είναι συνδεδεμένα. Καναδοί ερευνητές πραγματοποίησαν μια μελέτη το 2012 που βρήκε το μέρος του εγκεφάλου που χειρίζεται τα συναισθήματα από όπου προέρχεται η σεξουαλική επιθυμία.

Και η συναισθηματική αγάπη και η σεξουαλική επιθυμία προέρχονται από τον νησιωτικό φλοιό. Αυτά τα ευρήματα οδηγούν τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι και τα δύο συνδέονται με ένα επίπεδο που αφαιρεί την επιλογή μας από αυτό. Μπορούμε να επιλέξουμε να κάνουμε σεξ όταν δεν υπάρχει αγάπη, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να διαχειριστούμε τα συναισθήματα.

Η σεξουαλική επιθυμία και η αγάπη οδηγούν σε κάποιες από τις ίδιες αντιδράσεις στον εγκέφαλο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι εύκολο να συγχέουμε τα βιώματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον μερικοί άνθρωποι αναρωτιούνται αν είναι ερωτευμένοι μετά από την σεξουαλική επαφή.

Η επιστήμη εξηγεί επίσης ότι κάνει το σεξ ακόμα καλύτερο όταν είστε ερωτευμένοι επειδή παίρνετε μια διπλή δόση των χημικών ουσιών που σας κάνουν να αισθάνεστε καλά.

Συναισθήματα

Είναι δεδομένο ότι τα συναισθήματα ανανεώνονται όταν δύο άνθρωποι αγαπιούνται και παράλληλα κάνουν και σεξ. Μαζί με όλες τις άλλες δραστηριότητες που κάνουν μαζί, το σεξ είναι αυτό που τους συνδέει σε πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό.

Πάντως δεν είναι τυχαίο πώς το απλό χωρίς συναίσθημα σεξ που γίνεται σε μία «ξεπέτα», αν επαναλήφθεί αρκετές φορείς, μπορεί να οδηγήσει τουλάχιστον ένα άτομο στο να ερωτευτεί. Όλα αυτά για τους λόγους που εξηγήθηκαν παραπάνω.

Η νευροχημεία είναι η απάντηση σε όλα. Όταν απελευθερώνονται ουσίες που οδηγούν σε ικανοποίηση, είναι λογικό να νιώσει το άτομο κάποια ερωτική προσκόλληση.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024