Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η αλληλεγγύη των κατοίκων Πεντέλης σε πρόσφυγες ενάντια σε ακροδεξιούς «πιστολέρο»

Η αλληλεγγύη των κατοίκων Πεντέλης σε πρόσφυγες ενάντια σε ακροδεξιούς «πιστολέρο»

Όπως διευκρινίζουν οι κάτοικοι Πεντέλης, «η διαδικασία δεν διακόπηκε από κάποιους ''εισβολείς''» και πως την πραγματική ευθύνη για την ένταση που προκλήθηκε φέρει ακέραια άτομο το οποίο προκλητικά και μεγαλόφωνα καλούσε τηλεφωνικά γνωστούς του λέγοντας «φέρτε περίστροφα και ελάτε».

Διευκρινιστική ανακοίνωση, σχετικά με όσο συνέβησαν στο Τοπικό Συμβούλιο Πεντέλης την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου εξέδωσε η Πρωτοβουλία Κατοίκων Πεντέλης – Μελισσίων, στον απόηχο αντιδράσεων, σχετικά με την εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή.

Στην ανακοίνωσή τους ξεκαθαρίζουν πως «η διαδικασία δεν διακόπηκε από κάποιους »εισβολείς»» και πως την πραγματική ευθύνη για την ένταση που προκλήθηκε φέρει ακέραια άτομο, το οποίο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, φέρεται να είναι στενό συγγενικό πρόσωπο της προέδρου του ΔΣ, το οποίο «προκλητικά και μεγαλόφωνα καλούσε τηλεφωνικά γνωστούς του λέγοντας »φέρτε περίστροφα και ελάτε» κραυγάζοντας ταυτόχρονα και απειλώντας ομάδα πολιτών που προσέρχονταν στη συνεδρίαση που μόλις ξεκινούσε».

«Όπως είναι προφανές, του ζητήθηκε σε έντονο ύφος ο λόγος, όμως καθώς εκείνος συνέχισε να βρίζει με φασιστική ρητορική, οι παρευρισκόμενοι προσπάθησαν να τον απομονώσουν βγάζοντας τον έξω από την αίθουσα του Συμβουλίου. Στο συμβάν ενεπλάκησαν και άλλοι ομοϊδεάτες του, που προσπάθησαν να τον φυγαδεύσουν γιατί εντωμεταξύ εμφανίστηκε η αστυνομία. Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έκαναν έφοδο στο κτίριο, άρχισαν να τρομοκρατούν τους παρευρισκόμενους και προχώρησαν σε 2 αναίτιες προσαγωγές, ενώ ο »πιστολέρο» είχε φροντίσει να εξαφανιστεί. Κανείς δεν ‘’εισέβαλε’’ λοιπόν στη διαδικασία και ουδείς απείλησε τους συμβούλους σε αυτήν» εξηγούν οι κάτοικοι Πεντέλης – Μελισσίων.

«Τα βέλη στράφηκαν στη λάθος πλευρά»

«Αντιθέτως, στην προσπάθεια να απομονωθεί το φασιστοειδές και αφού διακόπηκε προσωρινά η διαδικασία, ενεπλάκησαν και δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι και κάλεσαν την αστυνομία. Με δεδομένη την έξαρση της καταστολής και τον υπερβάλλοντα ζήλο των αστυνομικών που παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα, τα βέλη στράφηκαν –όπως δυστυχώς πολλάκις έγινε – στη λάθος πλευρά» αναφέρει σε άλλο σημείο η ανακοίνωση.

«Μετά την αποχώρηση της αστυνομίας, η συνεδρίαση συνεχίστηκε ομαλά» εξηγούν οι κάτοικοι.

«Ακροδεξιοί πυρήνες που χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού»

«Στον απόηχο όσων διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στην πόλη μας με αφορμή το ζήτημα της εγκατάστασης ενός αριθμού προσφύγων, θέλουμε ως Πρωτοβουλία κατοίκων Πεντέλης – Μελισσίων να καταγγείλουμε τους ακροδεξιούς πυρήνες που κινούνται στην περιοχή και χύνουν το δηλητήριο του μίσους, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Δυστυχώς όμως είναι η ρατσιστική και ακροδεξιά φρασεολογία από επίσημα θεσμικά χείλη-άτομα που έχουν δώσει θάρρος σε φασιστικές προβοκάτσιες όπως αυτή που εξελίχθηκε στο χτεσινό Κοινοτικό Συμβούλιο της Π. Πεντέλης» τονίζουν οι κάτοικοι και καταλήγουν:

«Καλούμε τη δημοτική αρχή να σταματήσει να ανέχεται και υποδαυλίζει αυτήν την κατάσταση με αποτελέσματα σαν τα χτεσινά, με απειλές κατά της ζωής ενάντια σε πολίτες που δραστηριοποιούνται στην κατεύθυνση της υποδοχής των προσφύγων με αισθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Καλούμε επίσης το Δήμο να σταθεί όπως και μεις στο πλευρό των προσφύγων, φροντίζοντας να έχουν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και μεριμνώντας για την ομαλή κοινωνική τους ένταξη».

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024