
Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η αναφορά των αστυνομικών για τα επεισόδια στο Κουκάκι
Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός διαβιβάζει την επίμαχη αναφορά αρμοδίως στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας, προκειμένου να την αξιολογήσει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.
Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλη Ιωαννίδη διαβιβάζεται από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα η αναφορά που κατέθεσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής ζητώντας τη μετατροπή από πλημμέλημα σε κακούργημα των διώξεων σε βάρος των συλληφθέντων στην πρόσφατη αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι.
Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός διαβιβάζει την επίμαχη αναφορά αρμοδίως στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας, προκειμένου να την αξιολογήσει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.
Την μετατροπή των κατηγοριών σε κακούργημα ζητούν οι αστυνομικοί
Το μεσημέρι της Τετάρτης μετέβησαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων και υπέβαλαν αρμοδίως στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα αίτημα – υπόμνημα με το οποίο ζητούν την μετατροπή των κατηγοριών που έχουν απαγγελθεί από πλημμέλημα σε κακούργημα.
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τυποποιείται το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας ή της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.
Επιπλέον, ζητούν να ελεγχθούν πειθαρχικά από τα αρμόδια θεσμικά όργανα οι εισαγγελείς οι οποίοι άσκησαν τις πλημμεληματικές διώξεις.
«Έμμεση πίεση» για τις διώξεις καταγγέλλουν δικαστές και εισαγγελείς
Τη θέση τους για την αμφισβήτηση των ποινικών διώξεων που ασκήθηκαν σε βάρος των συλληφθέντων στο Κουκάκι διατυπώνουν με ανακοινώσεις τους τόσο η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων όσο και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.
Δικαστές και εισαγγελείς επισημαίνουν προς κάθε κατεύθυνση ότι οι διώξεις στηρίζονται σε συγκεκριμένο αποδεικτικό υλικό που προσκομίζεται μετά το τέλος της αστυνομικής προανάκρισης ενώπιον της δικαιοσύνης.
- Νέα Υόρκη: Ο Μαμντάνι έκανε ένα μικρό θαύμα – Έκλεισε «τρύπα» 12 δισ. στον προϋπολογισμό
- Η πολυτέλεια «παίζει» στα καλύτερα γήπεδα τένις του κόσμου
- Μέση Ανατολή: Οι επενδυτικές εταιρείες κάνουν σχέδια παρά τον πόλεμο στο Ιράν
- Οι ΗΠΑ επέβαλαν νέες κυρώσεις στην Κούβα, που προειδοποιεί για «λουτρό αίματος» αν υπάρξει αμερικανική επίθεση
- Για ποια «ασφάλεια» θα μιλήσει ο Γρηγόρης Δημητριάδης και με ποια ιδιότητα θεωρείται ισότιμος, πρώην πρωθυπουργών, υπουργών (που παρακολουθούσε) και άλλων αξιωματούχων;
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 19.05.2026]




