Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουκάκι: Σε συγκεκριμένο αποδεικτικό υλικό στηρίχθηκαν οι διώξεις, λένε εισαγγελείς και δικαστές

Κουκάκι: Σε συγκεκριμένο αποδεικτικό υλικό στηρίχθηκαν οι διώξεις, λένε εισαγγελείς και δικαστές

Τη θέση τους για την αμφισβήτηση των ποινικών διώξεων που ασκήθηκαν σε βάρος των συλληφθέντων στο Κουκάκι διατυπώνουν με ανακοινώσεις τους τόσο η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων όσο και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος

Τη θέση τους για την αμφισβήτηση των ποινικών διώξεων που ασκήθηκαν σε βάρος των συλληφθέντων στο Κουκάκι διατυπώνουν με ανακοινώσεις τους τόσο η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων όσο και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος. Δικαστές και εισαγγελείς  επισημαίνουν προς κάθε κατεύθυνση ότι οι διώξεις στηρίζονται σε συγκεκριμένο αποδεικτικό υλικό που προσκομίζεται μετά το τέλος της αστυνομικής προανάκρισης ενώπιον της δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Επιχειρήθηκε τις τελευταίες ημέρες συντονισμένα τόσο από Υπουργούς της Κυβέρνησης όσο και από εκπροσώπους των αστυνομικών υπαλλήλων μία έμμεση πίεση στους Εισαγγελικούς Λειτουργούς για τροποποίηση των ποινικών διώξεων που έχουν ήδη ασκηθεί σε βαθμό πλημμελήματος, προκειμένου να χαρακτηριστούν ως κακουργήματα συγκεκριμένες κατηγορίες υποθέσεων, που αφορούν επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών. Έφθασε μάλιστα Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων στο εξωφρενικό σημείο να ζητά τον πειθαρχικό έλεγχο Εισαγγελέα, γιατί δεν άσκησε δίωξη έτσι όπως οι ίδιοι θα επιθυμούσαν. Δεν έχει γίνει ακόμα κατανοητό ότι οι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί ενεργούν σύμφωνα με το προσκομιζόμενο αποδεικτικό υλικό και τα στοιχεία που υπάρχουν στην δικογραφία. Τηρούν απαρέγκλιτα τη νομιμότητα και δεν αυθαιρετούν ούτε ενεργούν με βάση την πολιτική συγκυρία και τα κελεύσματα της επικαιρότητας. Η κρίση τους για την υπαγωγή μιας πράξης σε συγκεκριμένη νομοτυπική μορφή αδικήματος είναι κρίση επιστημονική βασισμένη σε πορίσματα της νομικής θεωρίας και της νομολογίας και δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο διαπραγμάτευσης πολύ περισσότερο με όρους συναισθηματικούς και άρα αντιεπιστημονικούς. Καλούνται άλλη μια φορά να συνεχίσουν να επιτελούν το καθήκον τους κλείνοντας τα αυτιά σε προτροπές και εκφοβισμούς.

Η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος

Η  Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος  με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν την ορθότητα της ποινικής δίωξης  για αξιόποινες πράξεις σε βάρος αστυνομικών, υπενθυμίζει ότι η κριτική  στις ενέργειες θεσμικών οργάνων, όπως είναι οι εισαγγελείς, αποτελεί  αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη, αρκεί να ασκείται εντός των ορίων της νομιμότητας, δηλαδή χωρίς φραστικές καταχρήσεις και εκτροπές σε θεσμικές και προσωπικές προσβολές  με  χρήση υπονοούμενων για την αμεροληψία και την επιστημονική τους κατάρτιση. Οι εισαγγελικοί  λειτουργοί επιτελούν και θα συνεχίσουν να επιτελούν ανεπηρέαστοι το καθήκον τους εφαρμόζοντας το Σύνταγμα και τους νόμους κι ακολουθώντας τη συνείδησή τους.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024