Εκεχειρία τέλος στη Λιβύη – Το μήνυμα των δυνάμεων του Χαφτάρ
Μετά το ναυάγιο της συνάντησης στη Μόσχα μπαίνει και επίσημα τέλος στην εκεχειρία στην Λιβύη
Μετά το ναυάγιο της συνάντησης στη Μόσχα μπαίνει και επίσημα τέλος στην εκεχειρία στην Λιβύη.
Όπως αναφέρει ο ελεγχόμενος από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) λογαριασμός στο Twitter, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και Γενικός Διοικητής του LNA, Αγκίλα Σαλάχ Ίσσα Αλομπέιντυ έδωσε εντολή στον Στρατάρχη Χάφταρ να τερματίσει την προσωρινή κατάπαυση του πυρός στην περιοχή και να ξεκινήσει άμεσα τις πολεμικές επιχειρήσεις. Η εντολή αυτή δόθηκε πριν από περίπου 8 ώρες.
Commander in chief of the Libyan National Army, speaker of the House of Representatives Agila Salah Issa AlObaidy , orders the general commander of the Libyan National Army #Hafter to terminate the ceasefire and commence military operations immediately.#HoR #LNA #LNA #libya pic.twitter.com/mVxqvqotUL
— M.LNA (@LNA2019M) January 15, 2020
Λίγο νωρίτερα στον ίδιο λογαριασμό αναρτήθηκε μήνυμα το οποίο αναφέρει ότι οι δυνάμεις του στρατάρχη εισέβαλαν σε μία θέση του GNA (Σάρατζ) και «έπιασαν 5 πολιτοφύλακες και έναν Τούρκο, κοντά στη γέφυρα Alswani».
Μάλιστα σε μια από τις φωτογραφίες που συνόδευαν την ανάρητης διακρίνεται το… υψωμένο δάχτυλο κάποιου στρατιώτη των δυνάμεων Χαφτάρ.
Moments ago #LNA forces raided a #GNA militia position, captured 5 militias and 1 #Turkish #BMC.
Near Alswani bridge.#Libya #Tripoli. pic.twitter.com/SKG1MHxe5g— M.LNA (@LNA2019M) January 15, 2020
Από την πλευρά του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε να αποσυρθούν οι ξένες δυνάμεις από τη Λιβύη.
«Χώρες που παριστάνουν ότι υποστηρίζουν τη σταθερότητα της Λιβύης πρέπει να αποσύρουν αμέσως τις δυνάμεις τους, συμπεριλαμβανομένων των Ρώσων μισθοφόρων και των υποστηριζόμενων από την Τουρκία Σύρων, οι οποίοι έχουν επιδεινώσει σημαντικά τις ανθρωπιστικές συνθήκες», ανέφερε χαρακτηριστικά με δήλωσή του ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον ιστότοπο Hellas Journal και στην ΕΡΤ.
Επισήμανε ακόμη ότι η Ουάσιγκτον στηρίζει όλες τις προσπάθειες για τον τερματισμό της βίας και την επίτευξη μιας πολιτικής λύσης στη Λιβύη.
- Τι μισθό δίνει η OpenAI για την πιο αγχωτική δουλειά στην ΑΙ
- Κίνηση ανθρωπιάς από την ΠΑΕ Άρης: Στο πλευρό φίλου της ομάδας με σοβαρό πρόβλημα υγείας
- Γκάφα Τραμπ στο Truth Social – Μπέρδεψε ένα ισραηλινό γεράκι με τον φαλακρό αετό, το εθνικό σύμβολο των ΗΠΑ
- Καθησυχαστικός ο Ρομπέρτο Κάρλος για την υγεία του: «Δεν έπαθα έμφραγμα…»
- 2025: Η χρονιά που το «γυμνό φόρεμα» έντυσε τα κόκκινα χαλιά – Μεταξύ ρούχου και ψευδαίσθησης
- 3, 2, 1: Η Αθήνα υποδέχεται το 2026 με ένα μεγάλο πάρτι – Το εορταστικό καλωσόρισμα της νέας χρονιάς




