Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Κυριάκος θα δει Παυλόπουλο

Ο Κυριάκος θα δει Παυλόπουλο

Με αφορμή την ορκωμοσία Μηταράκη

Ξέραμε ότι ο πρωθυπουργός   σκοπεύει να κινηθεί θεσμικά. Πριν δηλαδή προβεί στην ανακοίνωση του υποψηφίου Προέδρου  θα επισκεφθεί τον Προκόπη Παυλόπουλο, ώστε να τον ενημερώσει για την απόφασή του και τι τον οδήγησε, ενδεχομένως, στη μη ανανέωση της  θητείας του. Αλλά η μοίρα τα φέρνει καμία φορά έτσι που τα σχέδια επισπεύδονται.

Η σημερινή ορκωμοσία του νέου υπουργού και υφυπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής  φέρνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο κάποια 24ωρα νωρίτερα από το προγραμματισμό, και όπως είναι αναμενόμενο τα φλας θα αστράψουν  για το “καυτό” τετ α τετ, αφού έχουμε μπει επισήμως σε ρυθμούς προεδρολογίας.

Οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών παρουσιάζουν ως  δεδομένο ότι δεν θα εξαντληθούν τα χρονικά περιθώρια που προβλέπει το Σύνταγμα, δηλαδή την έναρξη των σχετικών διαδικασιών στις 13 Φεβρουαρίου. Η ονοματολογία   δεν αποτελεί επιθυμία της κυβέρνησης και έτσι οι διαδικασίες αναμένεται να επισπευσθούν και ως ορόσημο πλέον μπαίνει η κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου που έγινε τη Δευτέρα. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν φουντώσει οι φήμες ότι αν δεν το ανακοινώσει, ο πρωθυπουργός, στις 21 Ιανουαρίου (ημέρα Τρίτη, το απόγευμα που θα ψηφίζεται ο εκλογικός νόμος), τότε η υπόθεση πάει πιο μακριά, στον Φεβρουάριο.

Ο πρωθυπουργός έχει προγραμματίσει να βρίσκεται στο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός από τις 22 έως τις 24 Ιανουαρίου. Εν συνεχεία, μου λένε ότι θα έχει ένα διήμερο ξεκούρασης και κατόπιν πηγαίνει στο Αουσβιτς και στις 29 Ιανουαρίου θα βρεθεί στο Παρίσι, στην προγραμματισμένη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024