Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντ. Καρακούσης για προτεινόμενη ΠτΔ: Ισχυρότατος ο συμβολισμός ότι είναι γυναίκα

Αντ. Καρακούσης για προτεινόμενη ΠτΔ: Ισχυρότατος ο συμβολισμός ότι είναι γυναίκα

Επισημαίνει πως «ο συμβολισμός ότι είναι γυναίκα και καταλαμβάνει το ανώτατο πολτιειακό αξίωμα της χώρας σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία είναι ισχυρότατος».

Την πρόεδρο του ΣτΕ, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, πρότεινε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για την Προεδρία της Δημοκρατίας στο διάγγελμα που απηύθυνε στον ελληνικό λαό το απόγευμα της Τρίτης (15/1). Μιλώντας στο έκτακτο δελτίο ειδήσεων του ONE Channel, ο διευθυντής της εφημερίδας «Το Βήμα», Αντώνης Καρακούσης, σχολιάζει την πρωθυπουργική απόφαση.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει πως «ο συμβολισμός ότι είναι γυναίκα και καταλαμβάνει το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία είναι ισχυρότατος».

Παράλληλα, προσθέτει ότι η κ. Σακελλαροπούλου χαίρει γενικής εκτιμήσεως, καθώς το 2018 εξελέγη ομόφωνα Πρόεδρος του ΣτΕ. Επιπλέον, ο δημοσιογράφος τονίζει ότι με την επιλογή της κ. Σακελλαροπούλου, η οποία «πολιτικά δεν κατάγεται από το χώρο της κυβέρνησης, αλλά από τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς, το επιχείρημα του πρωθυπουργού για επίτευξη συναίνεσης είναι ισχυρό».

«Στο πρόσωπό της μπορούν να συνταχθούν και να συμφωνήσουν αρκετές πολιτικές δυνάμεις» συμπληρώνει χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον Αντώνη Καρακούση, η κ. Σακελλαροπούλου «έχει παρουσία διεθνή στον τομέα της, είναι ένα πρόσωπο το οποίο πρέπει να συμβολίσει την ενότητα της χωράς και του έθνους».

Πηγή: onetv.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024