Ο νεαρός είχε επιστρέψει στην Ελλάδα στις 14 Δεκεμβρίου.

Την περιπέτεια που έζησε επί 40 ημέρες στα χέρια των πειρατών περιέγραψε το μεσημέρι της Τετάρτης στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη ο 20χρονος ναυτικός Δημήτρης Γκιάτης. Ο νεαρός είχε επιστρέψει στην Ελλάδα στις 14 Δεκεμβρίου.

Μιλώντας στη συνέχεια σε δημοσιογράφους ανέφερε ότι ήταν μια δύσκολη περιπέτεια και αυτό που έκανε ήταν να επιβιώσει. Μίλησε για δύσκολες συνθήκες και ευχήθηκε κανείς άλλος άνθρωπος να μην το ζήσει.

Για τα φαγητά που τους έδιναν είπε πως δεν ήταν τα καλύτερα και τα έτρωγαν με τους άλλους συναδέλφους του που είχαν απαχθεί απλά για να επιβιώσουν.

Όλα όσα βίωσε

Όπως είπε χαρακτηριστικά κοιμόντουσαν και περπατούσαν πάνω σε ρίζες των δέντρων και όχι στο χώμα γιατί το σημείο που βρισκόντουσαν ήταν βάλτος.

Για τη συμπεριφορά των πειρατών ανέφερε πως τους έβλεπαν ως χρήματα λέγοντας ότι η δουλειά τους είναι αυτή, δηλαδή να απαγάγουν.

Επίσης έστειλε και μήνυμα στις οικογένειες των άλλων πέντε ελλήνων ναυτικών που έχουν απαχθεί σημειώνοντας ότι πρέπει να πιστεύουν στο Θεό όπως έκανε εκείνος. Απαντώντας στο ερώτημα εάν θέλει να επιστρέψει στη δουλειά είπε πως θέλει να πάρει το πτυχίο του και μετά να επιστρέψει κανονικά στα καράβια.

Για το εάν φοβήθηκε πως μπορεί να μη γυρίσει στην οικογένεια του είπε ότι υπήρξαν τέτοιες στιγμές αλλά υπερίσχυσε η θέληση του να αγωνιστεί για να επιστρέψει πίσω. Περιγράφοντας τη στιγμή της απελευθέρωσης είπε ότι ακόμα και τότε υπήρχε φόβος έχοντας συνοδεία τους ανθρώπους με μάσκες και φρουρούς.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr