Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Πλακιωτάκη με τον έλληνα ναυτικό που είχε πέσει θύμα απαγωγής πειρατών

Συνάντηση Πλακιωτάκη με τον έλληνα ναυτικό που είχε πέσει θύμα απαγωγής πειρατών

Ο νεαρός είχε επιστρέψει στην Ελλάδα στις 14 Δεκεμβρίου.

Την περιπέτεια που έζησε επί 40 ημέρες στα χέρια των πειρατών περιέγραψε το μεσημέρι της Τετάρτης στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη ο 20χρονος ναυτικός Δημήτρης Γκιάτης. Ο νεαρός είχε επιστρέψει στην Ελλάδα στις 14 Δεκεμβρίου.

Μιλώντας στη συνέχεια σε δημοσιογράφους ανέφερε ότι ήταν μια δύσκολη περιπέτεια και αυτό που έκανε ήταν να επιβιώσει. Μίλησε για δύσκολες συνθήκες και ευχήθηκε κανείς άλλος άνθρωπος να μην το ζήσει.

Για τα φαγητά που τους έδιναν είπε πως δεν ήταν τα καλύτερα και τα έτρωγαν με τους άλλους συναδέλφους του που είχαν απαχθεί απλά για να επιβιώσουν.

Όλα όσα βίωσε

Όπως είπε χαρακτηριστικά κοιμόντουσαν και περπατούσαν πάνω σε ρίζες των δέντρων και όχι στο χώμα γιατί το σημείο που βρισκόντουσαν ήταν βάλτος.

Για τη συμπεριφορά των πειρατών ανέφερε πως τους έβλεπαν ως χρήματα λέγοντας ότι η δουλειά τους είναι αυτή, δηλαδή να απαγάγουν.

Επίσης έστειλε και μήνυμα στις οικογένειες των άλλων πέντε ελλήνων ναυτικών που έχουν απαχθεί σημειώνοντας ότι πρέπει να πιστεύουν στο Θεό όπως έκανε εκείνος. Απαντώντας στο ερώτημα εάν θέλει να επιστρέψει στη δουλειά είπε πως θέλει να πάρει το πτυχίο του και μετά να επιστρέψει κανονικά στα καράβια.

Για το εάν φοβήθηκε πως μπορεί να μη γυρίσει στην οικογένεια του είπε ότι υπήρξαν τέτοιες στιγμές αλλά υπερίσχυσε η θέληση του να αγωνιστεί για να επιστρέψει πίσω. Περιγράφοντας τη στιγμή της απελευθέρωσης είπε ότι ακόμα και τότε υπήρχε φόβος έχοντας συνοδεία τους ανθρώπους με μάσκες και φρουρούς.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024