Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Παραμένουν οι δασμοί στα κινεζικά προϊόντα

ΗΠΑ : Παραμένουν οι δασμοί στα κινεζικά προϊόντα

«Δεν υπάρχει συμφωνία για μείωση των δασμών. Κάθε φήμη περί του αντιθέτου είναι εντελώς λαθεμένη», ξεκαθαρίζουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εμπορίου των ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα διατηρήσει σε ισχύ δασμούς που επιβάλλει σε αγαθά που εισάγονται στη χώρα από την Κίνα ως την ολοκλήρωση της λεγόμενης «Φάσης 2» της διμερούς συμφωνίας για το εμπόριο ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Πεκίνο, ανακοίνωσε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

«Θα παραμείνουν»

«Αυτοί οι δασμοί θα παραμένουν σε εφαρμογή ωσότου υπάρξει η ‘Φάση 2’. Εάν ο πρόεδρος επιτύχει γρήγορα τη Φάση 2, θα εξετάσουμε την άρση των δασμών στο πλαίσιο της Φάσης 2», τόνισε ο Μνούτσιν σε δημοσιογράφους.

«Δεν υπάρχει συμφωνία για μείωση των δασμών. Κάθε φήμη περί του αντιθέτου είναι εντελώς λαθεμένη», τονίζει εξάλλου κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Οικονομικών και Εμπορίου των ΗΠΑ.

Ουάσιγκτον και Πεκίνο αναμένεται να υπογράψουν σήμερα Τετάρτη τη λεγόμενη «Φάση 1» της συμφωνίας για το εμπόριο με την οποία φιλοδοξούν να βάλουν τέλος στον εμπορικό πόλεμο ανάμεσά τους που διαρκεί σχεδόν δύο χρόνια.

Σύμφωνα με το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg, οι αμερικανοί δασμοί θα παραμείνουν σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο.

Το αίτημα του Πεκίνου

Το Πεκίνο ζητεί από την Ουάσιγκτον να άρει το σύνολο ή μέρος των επιπρόσθετων τελωνειακών δασμών στα αγαθά που εισάγουν οι ΗΠΑ από την Κίνα.

Ωστόσο, βάσει των όρων της συμφωνίας, μέρος των οποίων αποκαλύφθηκε τον Δεκέμβριο από την αμερικανική κυβέρνηση, οι επιπλέον τελωνειακοί δασμοί 25% που επιβάλλονται σε κινεζικά εμπορεύματα αξίας 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα παραμείνουν σε ισχύ.

Αντίθετα, οι επιπλέον δασμοί ύψους 15% σε κινεζικά αγαθά αξίας άλλων 120 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε ισχύ από 1ης Σεπτεμβρίου, θα μειωθούν στο μισό (7,5%).

Ο αμερικανός πρόεδρος εξάλλου ακύρωσε την επιβολή επιπρόσθετων δασμών 15%, που προγραμματιζόταν για τα μέσα του Δεκεμβρίου, σε εισαγόμενα κινεζικά αγαθά αξίας 160 δισ. δολαρίων.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024