Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άρης-Ξάνθη 2-1

Άρης-Ξάνθη 2-1

Η ομάδα του Ένινγκ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, καθώς η Ξάνθη μπήκε μπροστά στο σκορ με γκολ οφσάιντ που δεν υπέδειξε ο βοηθός Σάββας, όμως κατάφερε να ανατρέψει το σκορ (2-1) και να περάσει στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του Άρη σε χέρι του Λισγάρα στο 84'.

Ο Άρης πήρε μια πανάξια πρόκριση στη προημιτελική φάση του κυπέλλου, κερδίζοντας με 2-1 τη Ξάνθη στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Η ομάδα του Ένινγκ εκτός από την ακριτική ομάδα, κέρδισε και τα διαιτητικά λάθη, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ και με τη πλάτη στον τοίχο, από ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς ο Φοσέ ήταν σε αντικανονική θέση, με τον βοηθό Σάββα να μην υποδεικνύει τη παράβαση.

Ο Άρης ήταν πολύ καλύτερος από τη Ξάνθη έχασε σωρεία ευκαιριών για να πετύχει ακόμα περισσότερα γκολ και κατάφερε τελικά να φτάσει στη νίκη με γκολ των Σάσα και Ιντέγε (με τον Λάρσον να φαίνεται ότι είναι εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης). Στους γηπεδούχους δεν δόθηκε και καθαρό πέναλτι στο 84ο λεπτό , όταν μετά από σουτ του Ρόουζ η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Λισγάρα.

Στην ενδεκάδα ο Μανσίνι

Ο Ντάνιελ Μανσίνι ήταν το νέο πρόσωπο στην ενδεκάδα του Άρη. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός πήρε τη θέση του Γκάμα- έμεινε εκτός λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς-στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής.

Αντίθετα, ο Κουέστα κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε και ξεκίνησε στο βασικό σχήμα. Ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-4-2 και τους Κάστρο και Φοσέ στη κορυφή της επίθεσης.

Δυνατό ξεκίνημα

Ο Άρης ξεκίνησε δυνατά και πήρε από το πρώτο λεπτό τον έλεγχο του αγώνα. Έχασε, μάλιστα και ευκαιρία στο 2′ με δυνατό σουτ του Ρόουζ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, με τον Μπέντο να αποκρουει τη μπάλα. Μετά τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, πάντως, η Ξάνθη κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι.

Μέτρησαν γκολ οφσάιντ του Φοσέ

Στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης, μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Φοσέ , που πέρασε τον Κουέστα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο σκόρερ, όμως, ήταν ξεκάθαρα σε αντικανονική θέση με τον βοηθό Σάββα να μην υποδεικνύει το οφσάιντ, με αποτέλεσμα να μετρήσει λανθασμένα το γκολ.

Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών

Μετά το τέρμα που σημείωσε η Ξάνθη , οι παίκτες του Άρη ανέβασαν και πάλι κατακόρυφα την απόδοση τους και έκλεισαν τη Ξάνθη στη μεγάλη περιοχή τους, χάνοντας τεράστιες ευκαιρίες για να φτάσουν στην ισοφάριση. Οι Ρόουζ (στο 27′), Ιντέγε (35′) και Ματίγια (38′) δεν κατάφεραν να σημαδέψουν σωστά.

Γκολάρα από Σάσα

Ο Άρης ήταν πολύ καλύτερος από την Ξάνθη και φαινόταν ότι ήταν θέμα χρόνου να φτάσει στην ισοφάριση. Κάτι που έγινε στο 42ο λεπτό της αναμέτρησης με ένα καταπληκτικό σε εκτέλεση γκολ του Σάσα. Μανσίνι και Λάρσον άλλαξαν εξαιρετικά τη μπάλα, ο τελευταίος έστρωσε τη μπάλα στον Βραζιλιάνο μέσο που με πολύ όμορφο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Μπέντο.

Στο ίδιο μοτίβο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ολοκληρώθηκε το πρώτο, με τον Άρη να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Η ομάδα του Ένινγκ έχασε δυο ακόμα σπουδαίες ευκαιρίες για να πετύχει και δεύτερο γκολ, με τον Ιντέγε στο 50 και τον Μανσίνι στο 52′, με τον Μπέντο να σώζει την εστία του.

2-1 από τον Ιντέγε

Ο τερματοφύλακας της Ξάνθης δεν κατάφερε όμως να κάνει το ίδιο και στο 59ο λεπτό, όταν μετά από πολύ ωραίο γύρισμα του Λάρσον (που φάνηκε να είναι πιο μπροστά στην αρχή της φάσης) από δεξιά, ο Ιντέγε με προβολή διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του.

Ο Νιγηριανός επιθετικός πανηγύρισε έξαλλα το γκολ του , ενώ αυτή ήταν και η τελευταία ενέργεια του στο παιχνίδι, καθώς τρία λεπτά αργότερα έγινε αλλαγή με τον Ντιγκινί να περνάει στη θέση του.

Δεν δόθηκε πέναλτι στον Άρη

Στο 84ο λεπτό, μετά από μια φάση διαρκείας στην άμυνα της Ξάνθης, ο Ρόουζ σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής, η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Λισγάρας, όμως ο διαιτητής Κουτσιαύτης δεν υπέδειξε το πέναλτι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ (88’ Μπακούτσης), Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης, Μανσίνι (76’ Μαρτίνες), Λάρσον, Ιντέγε (64’ Ντιγκινί).

Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Μπέντο, Καμαρά, Μπαριέντος (57’ Μπαξεβανίδης), Φασίδης (70’ Μασάντο), Μαλεζάς, Κάστρο, Τζουρίτσκοβιτς, Τερκί, Λισγάρας, Κασάδο, Φοσέ (64’ Στάρτζεον).

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024