Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία Σουλεϊμανί «εκθέτουν» τον Τραμπ

Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία Σουλεϊμανί «εκθέτουν» τον Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να εξέδωσε για πρώτη φορά την οδηγία για δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί τον Ιούνιο, όταν το Ιράν κατέρριψε αμερικανικό drone - Η «κόκκινη γραμμή» του αμερικανού προέδρου

Την ώρα που οι Δημοκρατικοί επιμένουν να ζητούν σαφείς απαντήσεις για την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί, ενώ κορυφαίοι αμερικανοί αξιωματούχοι πέφτουν σε αντιφάσεις, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με αυτές, ο Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε για πρώτη φορά την οδηγία για δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί τον Ιούνιο, όταν το Ιράν κατέρριψε αμερικανικό drone.

Η εντολή για τη δολοφονία, όπως αναφέρει δημοσίευμα του NBC News, δόθηκε ως απάντηση για οποιαδήποτε επίθεση του Ιράν που θα είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο αμερικανών πολιτών. Μάλιστα, σημειώνει πως η οδηγία δόθηκε υπό την προϋπόθεση ο Ντόναλντ Τραμπ να είναι εκείνος που θα ανάψει το τελικό «πράσινο φως» για την επιχείρηση.

«Έχουν υπάρξει αρκετές επιλογές που παρουσιάζονται στον πρόεδρο με την πάροδο του χρόνου» δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι «πριν από λίγο καιρό» οι βοηθοί του προέδρου έβαλαν τη δολοφονία του Σουλεϊμανί στον κατάλογο πιθανών απαντήσεων στην ιρανική επιθετικότητα.

Όμως, ο Τραμπ απέρριψε την ιδέα, λέγοντας ότι θα έκανε αυτό το βήμα μόνο αν το Ιράν ξεπερνούσε την «κόκκινη γραμμή», σκοτώνοντας Αμερικανό.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Τραμπ έδωσε την τελική του έγκριση για τη δολοφονία μετά την επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη στις 31 Δεκεμβρίου.

Το φερόμενο χρονοδιάγραμμα της προεδρικής διαταγής φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με τον ισχυρισμό του Τραμπ ότι ενέκρινε τη δολοφονία αφότου έμαθε ότι ο Σουλεϊμανί σχεδιάζει «επικείμενες» επιθέσεις σε αμερικανικές πρεσβείες στη Μέση Ανατολή.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024