Το «κατηγορώ» των γονέων της Ελένης Τοπαλούδη μέσα σε ένα έντονα φορτισμένο κλίμα ακούστηκε το πρωί της Δευτέρας στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Οι εικόνες που διαδραματίστηκαν ήταν αποκαλυπτικές του πόνου από το δράμα που ζει η οικογένεια της νεαρής φοιτήτριας μετά το έγκλημα σε βάρος του παιδιού τους.

Εμφανώς συναισθηματικά φορτισμένοι και οι δύο αναφέρθηκαν στην αδικοχαμένη κόρη τους.

«Σήμερα η Ελένη Τοπαλούδη είναι εδώ»

«Άδικα έχασε τη ζωή του ένα παιδί, με όνειρα για το μέλλον του, να έκανε ένα μεταπτυχιακό ίσως. Προσπαθήσαμε να την μεγαλώσουμε με νύχια και δόντια. Της μάθαμε να αγαπάει τον συνάνθρωπο, να σέβεται το διαφορετικό. Σήμερα η Ελένη Τοπαλούδη είναι εδώ παρούσα και θα είμαι πάντα στην καρδιά μας!» κατέθεσε ο πατέρας της  Ιωάννης Τοπαλούδης στη δίκη.

«Η κόρη μας ήταν παιδί μεγαλομένο με αξίες. Φοιτούσε, δεν αδιαφορούσε. Είχε περάσει 36 μαθήματα. Στις 26/11/2018, Δευτέρα, μίλησα τελευταία φορά εγώ μαζί της και την Τρίτη 27/11/2018 η μητέρα της(…). Από την Πέμπτη, το βράδυ μας είχαν ζώσει φίδια. Μετά από λίγη ώρα μας πήραν τηλέφωνο από το Α.Τ στο Διδυμότειχο. Μου έδειξαν τη φωτογραφία με τατουάζ στο πόδι της. Πήγαμε στη Ρόδο. Στις 30 Νοεμβρίου επιβεβαιώθηκε πως ήταν η Ελένη. Εύχομαι κανένας γονιός να μην περάσει αυτό που πέρασα εγώ. Εγώ  δεν μπόρεσα να πάω στο νεκροτομείο. Πήγε ο αδελφός μου. Έφυγε κόσμος κάτω από πόδια μας».

Μία ακόμα συγκλονιστική στιγμή ήταν όταν μεταφέραμε το φέρετρο της με το αεροπλάνο περιέγραψε ο Γ. Τοπαλούδης, προσθέτοντας πως σκεφτόταν να «ανέβει ο κυβερνήτης πιο ψηλά μήπως και το σώμα της συναντήσει τη ψυχή της και ξαναζωντανέψει».

Ο πατέρα της Ελ. Τοπαλούδη ζήτησε «ευλάβεια» από τους δικηγόρους των κατηγορουμένων στη μνήμη της και επισήμανε πως θα έπρεπε και οι γονείς των κατηγορουμένων να κάθονται στο εδώλιο καθώς παρά το γεγονός ότι είχαν παραβατική συμπεριφορά δεν έκαναν τίποτα.

«Θα τους σκοτώσω εγώ αν δεν τους βάλουν ισόβια»

Στη συνέχεια, σειρά στο βήμα του μάρτυρα, πήρε η μητέρα της Ελ. Τοπαλούδη, Κυριακή Αρμουτίδου η οποία υποβασταζόμενη από το σύζυγο της πήρε θέση απέναντι από δικαστές και ενόρκους για να καταθέσει.

Η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας, σε έντονη συναισθηματική φόρτισε, τόνισε πως το παιδί της ήταν καλό, φιλότιμο, είχα αγάπη προς τον συνάνθρωπο και ήταν της προσφοράς.

Η μητέρα της Ελ. Τοπαλούδη ζήτησε την ανώτατη ποινή για τους δύο κατηγορουμένους.

«Μου καταστρέψανε τη ζωή μου. Θέλω να καταδικαστούν με την πιο ψηλή ποινή, δεν μπορεί να παρακαλάει το παιδί και να μην δείχνουν έλεος. Βρεθήκανε δύο ανθρωπόμορφα τέρατα, να αφαιρέσουν τη ζωή του παιδιού μου» τόνισε.

Αίσθηση προκάλεσαν και οι αιχμές που άφησε η μητέρα της Ελ. Τοπαλούδη για την συμμετοχή στο έγκλημα, ενδεχομένως και άλλων προσώπων, συγγενών του Έλληνα κατηγορούμενου.

«Εγώ πιστεύω ότι γιαγιά και όλο περιβάλλον είναι μέσα στα κόλπα του εγγονού.. Η γιαγιά (σς Ροδίτη) λέει ότι δήθεν είδε χαρούμενη την Ελένη μου να είναι με τα δύο τομάρια, θα ακούσετε αλήθειες με αυτή τη γιαγιά που δεν ντράπηκε και ήρθε;  Εγώ πιστεύω ότι ακούγανε και κωφεύανε (σς εκείνο το βράδυ), ξέρανε την προβληματική συμπεριφορά, και δεν ενδιαφερόταν…» ανέφερε η μητέρα.

Στην ολοκλήρωση της κατάθεση της κινήθηκε προς την πλευρά των δύο κατηγορουμένων, φωνάζοντας να δει τα πρόσωπα των δύο κατηγορουμένων. «Θέλω να δω τις φάτσες τους το δικαιούμαι» ξέσπασε η μητέρα.«Δις ισόβια δεν θα δουν το φως του ήλιου για να δικαιωθώ…θα τους σκοτώσω εγώ αν δεν τους βάλουν ισόβια . Εγώ θα την κάνω τη δουλειά» φώναζε, λέγοντας «η Ελένη ήταν ό, τι πιο όμορφο είχα στη ζωή μου, χάρηκα όταν την γέννησα».

Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη καταρρέει στην αγκαλιά της Μάγδας Φύσσα

Στο πλευρό των γονιών της Ελένης Τοπαλούδη η οποία δολοφονήθηκε και βιάστηκε άγρια τον περασμένο Νοέμβριο στη Ρόδο βρίσκεται η Μάγδα Φύσσα.

Λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας στην αίθουσα όπου διεξάγεται η δίκη βρέθηκε και η μητέρα του αδικοχαμένου, Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε από τον Γ. Ρουπακιά.

Λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας στην αίθουσα όπου διεξάγεται η δίκη βρέθηκε και η μητέρα του αδικοχαμένου, Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε από τον Γ. Ρουπακιά.  

Η κ. Φύσσα, αφού χαιρέτισε τους γονείς της αδικοχαμένης κοπέλας, βγήκε από την αίθουσα.

Ντυμένες στα μαύρα και οι δύο γυναίκες, τις οποίες της ενώνει ο πόνος που αμφότερες βίωσαν, όταν τόσο άδικα έχασαν τα παιδιά τους.  

Συγκλονίζει η στιγμή που η μάνα της Ελένης καταρρέει στην αγκαλιά της μάνας του Παύλου.

Γράψτε το σχόλιό σας