Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η ερωτική πράξη όσο γερνάμε

Η ερωτική πράξη όσο γερνάμε

Είναι λογικό να συμβαίνουν αλλαγές στην ερωτική διάθεση όσο περνάνε τα χρόνια, κάποιες αντοχές άλλωστε μειώνονται από φυσικά αίτια

Το ότι αλλάζει η ερωτική τάση να κάνουμε σεξ συχνά είναι λογικό. Όσο μεγαλώνουμε επηρεάζεται η libido. Αυτό δε σημαίνει ωστόσο ότι στα γεράματα δεν υπάρχει ερωτική ζωή και υγιής σεξουαλική ζωή.

Είναι «εγκεφαλικό» το θέμα

Η οικειότητα, η συναισθηματική αλλά και«εγκεφαλική» σύνδεση εξακολουθούν να είναι σημαντικά αργότερα στη ζωή. Ο καλύτερος παράγοντας πρόβλεψης του σεξουαλικού ενδιαφέροντος και της δραστηριότητας στα επόμενα χρόνια σας μπορεί να είναι η συχνότητα της σεξουαλικής δραστηριότητας όταν είστε νεότεροι.

Εάν το σεξ είναι το κλειδί για τον τρόπο ζωής και την ευτυχία σας στην ηλικία των 30 ετών, πιθανότατα θα εξακολουθήσει να είναι σημαντικο ακόμη και στην ηλικία των 60 ετών. Με την πάροδο των ετών η «προσκόλλησή σας» στον σύντροφό σας, δύναται να γίνει πιο σημαντική από την σεξουαλική «έλξη».

Γιατί γίνεται όλη αυτή η αλλαγή;

Όταν η σεξουαλική δραστηριότητα μειώνεται ή παύει για τους ηλικιωμένους άνδρες, οι συνήθεις αιτίες περιλαμβάνουν, την έλλειψη επιθυμίας, που συνήθως προκύπτει από φάρμακα. Έπειτα παρατηρούνται και δυσκολίες στη διατήρηση μιας στύσης. Σε αυτό πιθανόν συμβάλλει και η γενικότερη κακή κατάσταση της υγείας.

Για τις γυναίκες, αυτή η μείωση της επιθυμίας συνήθως έχει συνάφεια με φάρμακα που χορηγούνται για διάφορα προβλήματα υγείας. Ορμονικές αλλαγές που συνδέονται με την εμμηνόπαυση
αλλά φυσικά και στον ψυχολογικό παράγοντα της απώλειας του συντρόφου.

Παρόλο που το ενδιαφέρον σας για τη σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να συνεχιστεί σε μεγαλύτερη ηλικία, οι άνθρωποι τείνουν να έχουν λιγότερη επαφή καθώς μεγαλώνουν. Ορισμένες ασθένειες και αναπηρίες μπορεί επίσης να σας υποχρεώσουν να δοκιμάσετε διαφορετικές στάσεις στο σεξ.

Στερεότυπα

Πάντως το θέμα είναι να μην αντιμετωπίζεται το όλο θέμα ως taboo και στερεοτυπικά διότι αφορά την ικανοποίηση και την ευτυχία ανθρώπων. Δεν είναι δηλαδή ένα θέμα ελάσσονος σημασίας. Από εκεί και πέρα ο δείκτης της σεξουαλικής επιθυμίας μπορεί να είναι σε συνάφεια και με τη γενικότερη κατάσταση υγείας του ατόμου.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024