Την κάθετη διαφωνία του ΚΚΕ στη νέα αμυντική συμφωνία ΗΠΑ και Ελλάδας θα εκφράσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την αυριανή του συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκης.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπας, τόνισε στον απόηχο της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ, ότι «είναι μια περίοδος πολύ σημαντική. Οι εξελίξεις τρέχουν γοργά και βεβαίως ανησυχούμε για όλες αυτές τις εξελίξεις, με την όξυνση των ανταγωνισμών, των αντιθέσεων, τις συγκρούσεις που συμβαίνουν στην περιοχή, που είναι πιθανό να μας οδηγήσουν και σε γενικότερες πολεμικές εμπλοκές».

Όλα στο τραπέζι

«Η επίθεση των ΗΠΑ ενάντια στο Ιράν, με τη δολοφονία Σουλεϊμανί και η απάντηση του Ιράν, οι εξελίξεις με τον χωροφύλακα των ΗΠΑ στη Μ. Ανατολή, το Ισραήλ και τη στάση του στην περιοχή, όπως επίσης η επιθετικότητα και προκλητικότητα του Ερντογάν και της τούρκικης άρχουσας τάξης, που διεκδικεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο, την Αν. Μεσόγειο -από αυτή τη σκοπιά, όλα αυτά τα ζητήματα- θα τεθούν στο τραπέζι» τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Θέλουμε να έχουμε αναλυτική ενημέρωση από τον κ. πρωθυπουργό και βεβαίως θα εκφράσουμε την κάθετη αντίθεση του ΚΚΕ στη νέα συμφωνία, την υποτίθεται αμυντική συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας, που έρχεται την επόμενη εβδομάδα στη βουλή. Και βεβαίως αγωνιστικά καλούμε τον ελληνικό λαό να απαντήσει απέναντι σε όλα αυτά τα ζητήματα» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

Στον τάφο του Μαρξ στο Λονδίνο

Σημειώνεται ότι με τη συνάντηση των κ.κ. Μητσοτάκη και Κουτσούμπα αύριο Δευτέρα στις 11πμ ολοκληρώνεται ο κύκλος των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει για τα εθνικά ζητήματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουτσούμπας απουσιάζει από την Παρασκευή στο Λονδίνο όπου σήμερα ολοκληρώνει την επίσκεψή του στη Βρετανική πρωτεύουσα.

Ο γραμματέας του ΚΚΕ επισκέφτηκε τον τάφου του Καρλ Μαρξ όπου κατέθεσε στεφάνι και δήλωσε πως «η διδαχή του Καρλ Μαρξ ότι οι φιλόσοφοι μέχρι τότε απλά εξηγούσαν τον κόσμο, το ζήτημα είναι να τον αλλάξουμε, που αυτό σήμαινε κι ο επαναστατικός χαρακτήρας της διδασκαλίας του, είναι το μήνυμα που έρχεται μέχρι σήμερα, διαχρονικά και φωτίζει το μέλλον για τις νέες γενιές, για την εργατική τάξη όλου του κόσμου».

Brexit και δίδακτρα των Ελλήνων φοιτητών της Βρετανίας

Ερωτηθείς σχετικά με τον αντίκτυπο του Brexit για όσους Έλληνες σπουδάζουν κι εργάζονται στη Μ. Βρετανία, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απάντησε ότι «Κυρίως θα υπάρχουν επιπτώσεις στους εργαζόμενους, στους επιστήμονες, στους φοιτητές, που βρίσκονται εδώ. Και από αυτή την άποψη το ΚΚΕ διεκδικεί και ζητά από την ελληνική κυβέρνηση, στις διαπραγματεύσεις, να διασφαλίσει όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων στη Μ. Βρετανία, των κατοίκων της χώρας που είναι Έλληνες πολίτες και κυρίως τα ασφαλιστικά δικαιώματα, τα οποία μπορεί να πληγούν. Όπως επίσης δεν πρέπει να επιτρέψει την αύξηση στην πληρωμή των διδάκτρων, έτσι όπως προκύπτει μετά το Brexit, την έξοδο δηλαδή της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο