
Το πράσινο τσάι προστατεύει από διάφορες παθήσεις και εξασφαλίζει μακροζωία
Οι άνθρωποι που πίνουν τσάι τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα έχουν αυξημένη πιθανότητα να ζήσουν περισσότερο και με καλύτερη υγεία, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική κινεζική έρευνα
Οι άνθρωποι που πίνουν τσάι τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα έχουν αυξημένη πιθανότητα να ζήσουν περισσότερο και με καλύτερη υγεία, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική κινεζική έρευνα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής το δρα Σινιάν Γουάνγκ της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών στο Πεκίνο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό European Journal of Preventive Cardiology της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας, μελέτησαν στοιχεία για σχεδόν 101.000 άτομα χωρίς ιστορικό καρδιαγγειακής πάθησης ή καρκίνου.
Οι συμμετασχόντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, όσους έπιναν τσάι τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα και όσους έπιναν πιο αραιά ή καθόλου, και στη συνέχεια παρακολουθήθηκαν επί επτά χρόνια κατά μέσον όρο.
Διαπιστώθηκε ότι όσοι 50χρονοι έπιναν συχνά τσάι ζούσαν 1,3 χρόνια περισσότερο σε σχέση με όσους έπιναν τσάι σπάνια ή καθόλου, καθώς επίσης εμφάνιζαν στεφανιαία νόσο 1,4 χρόνια αργότερα κατά μέσον όρο.
Είχαν 20% μικρότερο κίνδυνο για έμφραγμα ή εγκεφαλικό, καθώς επίσης 15% μικρότερο κίνδυνο για πρόωρο θάνατο από οποιαδήποτε αιτία.
Όσον αφορά το είδος του τσαγιού, το πράσινο βρέθηκε να έχει μεγαλύτερο όφελος σε σχέση με το μαύρο, κάτι που έχουν δείξει και προηγούμενες μελέτες.
Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, οι οποίες προστατεύουν από καρδιαγγειακές παθήσεις, υπέρταση, δυσλιπιδαιμία κ.ά.
Στο μαύρο τσάι οι πολυφαινόλες έχουν υποστεί οξείδωση και έχουν χάσει πολλές από τις αντιοξειδωτικές ιδιότητές τους.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- Οδύσσεια του Νόλαν: «Ελάχιστα ομηρικά και καθόλου ελληνικά στοιχεία», υποστηρίζει καθηγητή της Οξφόρδηςς
- Βενεζουέλα: Διαδηλωτές έκαψαν αμερικανική και ισραηλινή σημαία
- Κυπριακό: «Μόνη ρεαλιστική λύση τα δύο κράτη», είπε ο Φιντάν στην Ολγκίν
- Κακοκαιρία: Απίστευτο σκηνικό στον Ολυμπο με χιονοχάλαζο στην καρδιά του καλοκαιριού
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο ισχυρίζεται ότι ο ακροδεξιός διάδοχός του υπακούει στις εντολές των ΗΠΑ
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών