Tρεις νεκροί πρόσφυγες και 21 διασωθέντες είναι ως τώρα απολογισμός ναυαγίου λέμβου στη θαλάσσια περιοχή 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών.
Η λέμβος που μετέφερε περίπου 50 προόσφυγες και μετανάστες βυθίστηκε πιθανότατα λόγω εισροής υδάτων.
Οι έρευνες στη περιοχή για τους υπόλοιπους επιβαίνοντες συνεχίζονται από τέσσερα εμπορικά πλοία, έξι σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφτυλακής ενώ στο σημείο έσπευσαν ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και δυο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιος από τους μετανάστες νωρίτερα είχε καταφέρει να επικοινωνήσει με το κινητό τηλέφωνο του στον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112 λέγοντας ότι κινδυνεύουν και χρειάζονται βοήθεια προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ.
Στη θαλάσσια περιοχή οι καιρικές συνθήκες είναι καλές.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).