Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κέρκυρα : Νεκρός ο εγκαυματίας από τη φωτιά σε αρχοντικό

Κέρκυρα : Νεκρός ο εγκαυματίας από τη φωτιά σε αρχοντικό

Η φωτιά είχε ξεσπάσει σε αρχοντικό στο Μαντούκι στην Κέρκυρα στις 13 Δεκεμβρίου 2019.

Έχασε τη μάχη ο άνδρας, ο οποίος είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα στη φωτιά της 13ης Δεκεμβρίου, η οποία κατέστρεψε ένα τριώροφο κτίριο στην Κέρκυρα και άφησε τρεις οικογένειες στο δρόμο.

Ο 58χρονος είχε εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Κέρκυρας, όπου παρέμεινε για λίγα 24ωρα διασωληνωμένος.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, το ΕΚΑΒ, και την τοπική Αυτοδιοίκηση, επετεύχθη η αεροδιακομιδή του στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς», στην Αθήνα, όπου νοσηλευόταν εδώ και ένα μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 16χρονος γιος του είχε πει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «ο πατέρας του, παρότι είχε αντιληφθεί έγκαιρα την ανάφλεξη της τριώροφης μονοκατοικίας και είχε καταφέρει να βγει έξω από το φλεγόμενο σπίτι, όταν είδε ότι κινδύνευαν οι γείτονές του πήρε έναν πυροσβεστήρα και όρμησε στη φωτιά προκειμένου να τους βοηθήσει, αψηφώντας τον κίνδυνο της πύρινης λαίλαπας», με αποτέλεσμα να τυλιχθεί ο ίδιος στις φλόγες.

Ο εκλιπών ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία με ενεργό συμμετοχή σε φιλαρμονικές του νησιού, καθώς και στη συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ και του Δήμου Αθηναίων για μια 25ετία.

Από το διαμέρισμά του ξεκίνησε η πυρκαγιά

Η πυρκαγιά που κατέκαψε το κτίριο στο Μαντούκι Κέρκυρας φαίνεται πως ξεκίνησε από το διαμέρισμα του 2ου ορόφου, όπου ζούσε ο άτυχος 58χρονος.

Από τη φωτιά κινδύνεψε να χάσει τη ζωή και μία οικογένεια που ζούσε στον 3ο όροφο του αρχοντικού.

Μητέρα και κόρη αναγκάστηκαν να πηδήξουν από τον τρίτο όροφο, με συνέπεια η πρώτη να υποστεί σοβαρά κατάγματα και προβλήματα όρασης.

Ο πατέρας της οικογένειας είχε κρεμαστεί από τα κεραμίδια και διασώθηκε τελικά από την Πυροσβεστική. Ο άνδρας είχε εισπνεύσει μεγάλη ποσότητα μονοξειδίου του άνθρακα και νοσηλευόταν διασωληνωμένος.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024