Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πεντάγωνο : Παραφωνίες... για το επίπεδο αποτροπής του Ιράν

Πεντάγωνο : Παραφωνίες… για το επίπεδο αποτροπής του Ιράν

«Αποκαταστήσαμε ένα ορισμένο επίπεδο αποτροπής» έναντι του Ιράν δήλωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου Μαρκ Εσπερ. «Ισως είναι νωρίς για να το πούμε» ισχυρίστηκε από την πλευρά του ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ στρατηγός Μαρκ Μίλι.

Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι «αποκατέστησαν ένα ορισμένο επίπεδο αποτροπής» έναντι του Ιράν με την εξόντωση του ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, δήλωσε ο επικεφαλής του Πενταγώνου Μαρκ Εσπερ.

«Επίπεδο αποτροπής»

«Με τα πλήγματα που διεξαγάγαμε εναντίον της Κατάεμπ Χεζμπολάχ («Ταξιαρχίες του Κόμματος του Θεού») στα τέλη Δεκεμβρίου και κατόπιν με την επιχείρησή μας εναντίον του Σουλεϊμανί, θεωρώ ότι αποκαταστήσαμε ένα ορισμένο επίπεδο αποτροπής απέναντί τους», είπε ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ.

«Αλλά θα δούμε. Το μέλλον θα δείξει» πρόσθεσε. Οι ΗΠΑ αναμένουν ότι οι ιρακινές σιιτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις θα συνεχίσουν τις επιθέσεις τους εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ είτε «διευθύνονται απευθείας από το Ιράν είτε όχι», συνέχισε ο Εσπερ.

Θα πρέπει σε αυτήν την περίπτωση «να αντιδράσουμε σθεναρά για να εξασφαλίσουμε αυτό το επίπεδο αποτροπής υψηλό», συμπλήρωσε ο Εσπερ.

Συγκρατημένος ο Μίλι

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ στρατηγός Μαρκ Μίλι από την πλευρά του εμφανίστηκε πιο συγκρατημένος για τις αποτρεπτικές επιπτώσεις της εξόντωσης του στρατηγού Σουλεϊμανί, επικεφαλής της Δύναμης Αλ Κουντς.

«Νομίζω πως ίσως είναι νωρίς για να το πούμε», δήλωσε. Η εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων χθες από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν εναντίον βάσεων όπου σταθμεύουν αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ είχε σκοπό «να σκοτωθούν» στελέχη του αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού και να προκληθούν μεγάλες καταστροφές, πρόσθεσε.

Το Ιράν εκτόξευσε 16 βαλλιστικούς πυραύλους από τρεις εγκαταστάσεις, εκ των οποίων 11 έπληξαν βάση στο Αιν αλ Ασαντ (δυτικά), βάση στην Αρμπίλ (βόρεια) και τέσσερις δεν έπληξαν τους στόχους τους, συμπλήρωσε ο στρατηγός Μίλι.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024