Βρούτσης : Διαβεβαιώσεις για αυξήσεις στις συντάξεις με το νέο ασφαλιστικό
Το νομοσχέδιο για τη νέα μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τέλος Ιανουαρίου, είπε ο κ. Βρούτσης, διαβεβαιώνοντας οτι θα υπάρχουν αυξήσεις στις συντάξεις και καμία μείωση.
Καμία περικοπή σε καμία σύνταξη, αντίθετα θα υπάρχουν αυξήσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, όπως διαβεβαίωσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος ζήτησε την επαναφορά της 13ης σύνταξης αλλά και την καθιέρωση κατώτατου πλαφόν, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι η κυβέρνηση κάνει αγώνα ταχύτητας και μέχρι τέλη Ιανουαρίου θα καταθέσει στη Βουλή μία νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση, την οποία θα εμπιστευθεί όλη η κοινωνία.
Όπως σημείωσε, το νέο ασφαλιστικό σύστημα θα λύνει τον Γόρδιο Δεσμό του προβλήματος που δημιουργήθηκε την τελευταία 10ετία και θα προβλέπει αυξήσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
«Καμία μείωση παρά μόνο αυξήσεις στις συντάξεις από δω και πέρα.
Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί σε λίγες ημέρες, θα ενσωματώνει την ασφαλιστική δαπάνη, η οποία είναι απόλυτα διασφαλισμένη, θα συνοδεύεται από απόλυτα ακριβή αναλογιστική μελέτη που θα επιβεβαιώνει ότι τηρούμε όλους τους ασφαλιστικούς κανόνες, και ότι είναι βιώσιμο», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.
«Δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε καμία μείωση, αντίθετα, για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια, θα υπάρχουν αυξήσεις στις συντάξεις.
Θα έχουμε επιτέλους ένα ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο, σίγουρο, με προοπτική και μέλλον και κυρίως με ανταποδοτικότητα η οποία έλειπε», κατέληξε ο κ. Βρούτσης.
- Νάξος: Δωρεάν κυκλική συγκοινωνία από τα περιφερειακά πάρκινγκ της Χώρας προς το Λιμάνι
- «Όχι» της εισαγγελέως σε διακοπή ή αναβολή της δίκης για τα Τέμπη
- Τραγωδία στην Κόνιτσα: 80χρονος φρόντιζε τον κήπο, έχασε την ισορροπία του και καρφώθηκε σε κάγκελα περίφραξης
- Δημήτρης Χατζής: Στο βάθος της ελληνικής πραγματικότητας
- Πειραματικό φάρμακο νέας προσέγγισης δείχνει να επιβραδύνει την Αλτσχάιμερ
- Ανοίγουν επτά κλιματιζόμενοι χώροι για τους πολίτες στο Δήμο Αθηναίων
- Ο Λέον Μπλακ στο επίκεντρο της έρευνας για τον Έπσταϊν – Οι καταθέσεις, τα εκατομμύρια και οι νέες κλητεύσεις
- Παρουσιάζεται ο Οσμάν από τον ΠΑΟΚ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442