«Όσα δεν φτάνει η αλεπού…» απαντά ο Πέτσας για την κριτική της συνάντησης Μητσοτάκη – Τραμπ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι τα οφέλη από το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ είναι απτά και η επίσκεψη του ήταν απολύτως επιτυχημένη.
«Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σχετικά με την κριτική που άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Τράμπ.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο κ. Πέτσας, τα οφέλη από το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ είναι απτά και η επίσκεψη του ήταν απολύτως επιτυχημένη.
Συγκεκριμένα, επιβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ, οι οποίες βρίσκονται στο καλύτερο σημείο των τελευταίων δεκαετιών, ο ίδιος ο κ. Τραμπ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ελληνική οικονομία, στέλνοντας ουσιαστικά προσκλητήριο για επενδύσεις στη χώρα μας και τέλος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, απέκτησε σαφή εικόνα για τις προκλήσεις της Άγκυρας στην περιοχή.
Τα οφέλη από τη συνάντηση
Όπως υπογράμμισε ο κ. Πέτσας, είναι ολοφάνερο ότι τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια στροφή των ΗΠΑ, που έρχεται όλο και πιο κοντά στις ελληνικές θέσεις και χαρακτηριστικά παράδειγμα είναι ότι το State Department χαρακτήρισε προκλητικές τις συμφωνίες Τουρκίας – Λιβύης.
Στα απτά οφέλη από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπεριέλαβε τις συμφωνίες για την αναβάθμιση των F -16, αλλά και τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα των F-35, για τα οποία οι διαβουλεύσεις θα κρατήσουν περίπου 1,5 χρόνο και το 2024 -2025 όταν θα αρχίσει η κατασκευή τους, η χώρα μας θα αποκτήσει 1 μοίρα των υπερσύγχρονων στρατιωτικών αεροσκαφών.
Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός είχε επαφές με εκπροσώπους 22 μεγάλων εταιρειών, καθιστώντας σαφές πόσο ευνοϊκό είναι το ελληνικό περιβάλλον για επενδύσεις.
Έως τις 13 Φεβρουαρίου η απόφαση για ΠτΔ
Ερωτηθείς για τα σενάρια που αφορούν την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι δεν αποτελεί πρόθεση του Πρωθυπουργού να συζητήσει το θέμα στις συναντήσεις που θα έχει με τους πολιτικούς αρχηγούς την Παρασκευή και τη Δευτέρα και οι τελικές του αποφάσεις θα έχουν γίνει γνωστές το αργότερο μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου.
Τέλος σε ότι αφορά το Προσφυγικό/ Μεταναστευτικό, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προχωρά κανονικά το σχεδιασμό της, για αποσυμφόρηση των νησιών και τη δημιουργία κλειστών κέντρων για τους μετανάστες. Διαβεβαίωσε δε, ότι στην περίπτωση της Λέσβου, δεν πρόκειται να γίνουν δύο τα κέντρα, καθώς μετά τη δημιουργία του νέου κέντρου, η Μόρια θα κλείσει.
- Πώς να προστατέψετε τις καταθέσεις από κατασχέσεις
- Θεσπρωτία: Για εμπρησμό από αμέλεια συνελήφθη άνδρας που έβαλε φωτιά στο Καστρί
- Πάολα Ρεβενιώτη: Φίλοι και αγαπημένα πρόσωπα της είπαν σήμερα το τελευταίο αντίο
- Η γήρανση του πληθυσμού ίσως να μην κοστίζει όσο φοβόμαστε
- Το μήνυμα του Παπανικολάου μετά την ανανέωση: «Να δημιουργήσουμε νέες θρυλικές στιγμές για τον Ολυμπιακό μας» (vid)
- «ΠΑΣΟΚ… άρα on air»: Το πρώτο επεισόδιο του vidcast «ΠΑΣΟΚ
- Λάρισα: Ορατή από 30 χλμ. μακριά η φωτιά – Παραμονή σε κλειστούς χώρους συνιστάται στους πολίτες
- Βερολίνο: Έληξε η ομηρία σε σούπερ μάρκετ μετά από 11 ώρες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442