Μέχρι την 13η Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως υπενθύμισε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, σε ερώτηση που δέχθηκε νωρίτερα σήμερα από δημοσιογράφους.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής έχουν ήδη ξεκινήσει την απαραίτητη προεργασία σε εναρμόνιση με τις αλλαγές που έχουν επέλθει στο Σύνταγμα. Ο κ. Τασούλας εκτίμησε εξάλλου ότι η πρόταση της κυβέρνησης θα εξασφαλίσει αυξημένη πλειοψηφία.

Η πρόταση για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα θα ανακοινωθεί μετά την κατάθεση στη Βουλή του νέου εκλογικού νόμου. Μόλις ολοκληρωθεί η ψήφισή του θα εκκινήσουν οι διαδικασίες, που το Σύνταγμα ορίζει, για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε ερώτηση προς τον πρόεδρο της βουλής για το εάν πιστεύει ότι θα χρειαστούν πολλές ψηφοφορίες για την εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Τασούλας είπε «όχι, πιστεύω ότι θα έχει ευρύτερη πλειοψηφία…». Σε ερώτηση εάν θα είναι άνδρας ή γυναίκα απάντησε αστειευόμενος πως «δεν κάνω υπερηχογράφημα» και σε ερώτηση εάν ξέρει ποιος ή ποια θα είναι, είπε «ναι, αλλά το ενδιαφέρον που θα έπρεπε να με ρωτήσετε είναι από πού το ξέρω, γιατί μπορεί να έχω ρωτήσει μέντιουμ».

Λάθος

Σημειώνεται, ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης τάχθηκε υπέρ της επανεκλογής του Προκόπη Παυλόπουλου, χαρακτηρίζοντας λάθος για τη χώρα και την παράταξη της ΝΔ τη μη ανανέωση της θητείας του. Θα ήταν «μεγάλο πολιτικό λάθος για τη χώρα και για την παράταξή μου η μη επανεκλογή του» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης μιλώντας στο kontra channel, στέλνοντας και ένα σαφές μήνυμα προς το Μαξίμου και τον πρωθυπουργό.

Μάλιστα ο κ. Κακλαμάνης πίστωσε στον Προκόπη Παυλόπουλο τη μη πρωτοκόλληση του τουρκολιβυκού συμφώνου στον ΟΗΕ αναφέροντας συγκεκριμένα:

«Κατά την διάρκεια των εορτών δεν δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση και θεωρώ ότι ήταν ένα εξαιρετικό γεγονός. Η διπλωματική επιτυχία που είχε η Ελλάδα, που, για πρώτη φορά στην Ιστορία του ΟΗΕ, επιστολή που φέρει την υπογραφή αρχηγού κράτους -στην συγκεκριμένη περίπτωση του κυρίου Ερντογάν- για την γνωστή συμφωνία μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας, όχι μόνο δεν πρωτοκολλήθηκε, αλλά παραπέμφθηκε με προθεσμία τεσσάρων μάλιστα μηνών. Γιατί τονίζω τους τέσσερις μήνες; Από τα γεγονότα, που μάλλον με επιβεβαιώνουν, ότι μέσα στους τέσσερις μήνες θα είχε λήξει η εμφύλια σύρραξη στην Λιβύη. Αυτό ξέρετε δεν έγινε έτσι απλά. Βεβαίως εργάστηκε η κυβέρνηση, εργάστηκε ο πρωθυπουργός, εργάστηκε ο υπουργός εξωτερικών. Και ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράψει για την, αφανή για μια ακόμη φορά, συνεισφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, σε αυτήν τη μεγάλη διπλωματική επιτυχία».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο