Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λεονάρντο Ντι Κάπριο : Αποκάλυψε τι συνέβη στο φινάλε του Inception

Λεονάρντο Ντι Κάπριο : Αποκάλυψε τι συνέβη στο φινάλε του Inception

Έπεσε ή δεν έπεσε η σβούρα τελικά η σβούρα στο τέλος του Inception. Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο έχει τη δική του απάντηση

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο είναι εξίσου μπερδεμένος με το τέλος της κινηματογραφικής ταινίας Inception, στην οποία πρωταγωνιστούσε, όπως κι όλοι οι υπόλοιποι που την είδαν.

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης εμφάνισης στο podcast WTF ο ηθοποιός είπε ότι ταυτίζεται με την αδυναμία που έχει ο Μπραντ Πιτ να εξηγήσει το τέλος του «Ad Astra», αναγνωρίζοντας ότι όταν ρωτήθηκε τι συνέβη στο τέλος της ταινίας Inception ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο απάντησε αφοπλιστικά και με πάσα ειλικρίνεια: «Δεν έχω ιδέα».

«Εσείς εστιάζετε ακριβώς στον χαρακτήρα. Στον άνθρωπο», πρόσθεσε ο Λεονάρτνο Ντι Κάπριο, ενώ, είπε ότι, ο ηθοποιός συνήθως ασχολείται με την ιστορία σε ένα επίπεδο, «όταν ήρθε ο Κρίστοφερ Νόλαν και αυτά που είχε στο μυαλό του, όλοι μαζί προσπαθούσαμε να συνδέσουμε το παζλ».

Όταν ρωτήθηκε εάν το τέλος του Inception -στο οποίο δεν διασαφηνίζεται εάν ο χαρακτήρας που ενσαρκώνει ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο επιστρέφει στο σπίτι του ή παραμένει εγκλωβισμένος στον ονειρικό του κόσμο- βγάζει κάποιο νόημα, ο ηθοποιός απάντησε ότι «εξαρτάται από τη ματιά του θεατή, υποθέτω».

Η εξήγηση του Νόλαν

Ο σκηνοθέτης Κρίστοφερ Νόλαν ωστόσο έχει δώσει τις δικές του εξηγήσεις μιλώντας για το αμφιλεγόμενο και διφορούμενο τέλος της ταινίας του Inception στο οποίο έδειχνε μία σβούρα να περιστρέφεται και να ταλαντεύεται λίγο πριν το τέλος.

Χωρίς να προκαλεί έκπληξη σε κανέναν ο Νόλαν, σε μία διάλεξή του στο Πανεπιστήμιο του Πρίνσετον, δεν είπε «ήταν όλα ένα όνειρο» και έτσι να το λήξει, παρά έδωσε μία πιο λεπτή εξήγηση για το τι συμβόλιζε η σβούρα…

«Στη μεγάλη παράδοση τέτοιων ομιλιών, γενικά κάποιος λέει κάτι όπως ‘κυνηγήστε τα όνειρά σας’ αλλά εγώ δεν θέλω να σας πω κάτι τέτοιο επειδή δεν το πιστεύω. Εγώ θέλω να σας πω κυνηγήστε την πραγματικότητά σας», είχε δηλώσει ο Νόλαν.

«Νιώθω ότι με τον καιρό, αρχίσαμε να βλέπουμε την πραγματικότητα ως το φτωχό συγγενή των ονείρων μας, κατά μία έννοια.

Θέλω να κάνω την υπόθεση και να σας πω ότι τα όνειρά μας, οι εικονικές πραγματικότητές μας, οι αφαιρέσεις που απολαμβάνουμε και περιβάλλουν τους εαυτούς μας, είναι υποσύνολα της πραγματικότητας» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο ίδιος μάλιστα συνέδεσε όλα τα παραπάνω με την ταινία Inception.

https://www.instagram.com/p/B6RBOuroiWN/?utm_source=ig_web_copy_link

«Ο τρόπος που δουλεύτηκε το τέλος αυτής της ταινίας, ο χαρακτήρας του Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο Κομπ, ήταν μακριά με τα παιδιά του, βρισκόταν σε μία δική του υποκειμενική πραγματικότητα.

Δεν τον ενδιέφερε πια, και αυτό είναι από μόνο του μία δήλωση: πιθανόν, όλα τα επίπεδα της πραγματικότητας είναι έγκυρα.

Η κάμερα κινείται πάνω από την σβούρα, λίγο πριν φανεί η ταλάντευση, και κόβεται σε μαύρο.

«Φεύγω από το πίσω μέρος του θεάτρου πριν με προλάβουν οι άνθρωποι γιατί υπάρχει μία πάρα πολύ δυνατή αντίδραση από το κοινό: συνήθως γίνεται και βογκητό.

Το θέμα είναι, αντικειμενικά, ότι απασχολεί το κοινό σε αντικειμενικούς όρους. ακόμη και έτσι, όταν παρακολουθώ, ένα μυθιστόρημα, είναι ένα είδος πραγματικότητας.

Το ερώτημα όμως αν αυτό είναι όνειρο ή είναι πραγματικότητα μου έχει τεθεί περισσότερο από κάθε άλλη μου ταινία που έχω γυρίσει. Απασχολεί τους ανθρώπους επειδή είναι αυτό το σημείο της πραγματικότητας.

Η πραγματικότητα ενδιαφέρει».

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024