Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι επόμενες κινήσεις ΗΠΑ - Ιράν : Έρχονται διαγγέλματα από Τραμπ και Ροχανί

Οι επόμενες κινήσεις ΗΠΑ – Ιράν : Έρχονται διαγγέλματα από Τραμπ και Ροχανί

Λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις κατά αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ ξεκίνησε ένας πόλεμος προπαγάνδας με την κρατική τηλεόραση της Τεχεράνης να κάνει λόγο για 80 νεκρούς Αμερικανούς, πληροφορία η οποία μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται από τις ΗΠΑ. Εντός της ημέρας διαγγέλματα από Τραμπ - Ροχανί

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ μετά τις ιρανικές επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους κατά αμερικανών βάσεων στο Ιράκ.

Λίγες ώρες μετά ξεκίνησε ένας πόλεμος προπαγάνδας με την κρατική τηλεόραση της Τεχεράνης να κάνει λόγο για 80 νεκρούς Αμερικανούς από τις επιθέσεις στο Ιράκ, πληροφορία η οποία μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται από τις ΗΠΑ.

Η επίθεση που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα φέρνει στο προσκήνιο εφιαλτικά σενάρια για την επόμενη μέρα στη Μέση Ανατολή καθώς όλοι οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα υπάρξει άμεση απάντηση από τις ΗΠΑ, ειδικά στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί ότι υπάρχουν απώλειες μεταξύ των Αμερικανών.

Έρχονται διαγγέλματα από Ροχανί – Τραμπ

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί πρόκειται να απευθυνθεί σήμερα στον ιρανικό λαό, μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση μετά τις πολλαπλές πυραυλικές επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι Φρουροί της Επανάστασης εναντίον αμερικανικών στόχων στο Ιράκ.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί η ώρα που πρόκειται να εκφωνήσει την ομιλία του ο Ροχανί.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ από την πλευρά του ανήγγειλε μέσω Twitter ότι πρόκειται να κάνει δηλώσεις σχετικά με το Ιράν αργότερα σήμερα Τετάρτη.

Πρόσθεσε ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται ακόμα στη διαδικασία αποτίμησης της κατάστασης μετά τα πυραυλικά πλήγματα που εξαπέλυσαν οι Φρουροί της Επανάστασης εναντίον τουλάχιστον δύο αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ σε αντίποινα για την εξόντωση του ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί την Παρασκευή σε βομβαρδισμό στη Βαγδάτη.

Πάντως — διαβεβαίωσε ο ένοικος του Λευκού Οίκου — «μέχρι τώρα, όλα πάνε καλά!».

Ιράν για επιθέσεις κατά ΗΠΑ : Ηταν μόνο η αρχή

Πάντως το Ιράν μετά τις επιθέσεις κατά αμερικανικών βάσεων στο Ιράν εκτόξευσε νέες απειλές.  Αξιωματικός των Φρουρών της Επανάστασης δήλωσε ότι οι επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους εδάφους-εδάφους εναντίον βάσεων όπου σταθμεύουν αμερικανικά στρατεύματα στην επικράτεια του Ιράκ ήταν «απλώς το πρώτο βήμα» και πρόσθεσε πως η Τεχεράνη δεν πρόκειται να διστάσει ούτε να λυπηθεί να πλήξει αμερικανούς στρατιώτες, σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση.

«Οι πυραυλικές επιθέσεις σήμερα ήταν απλώς το πρώτο βήμα. Ο Τραμπ πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να αποσύρει τις δυνάμεις του από την περιοχή ώστε να μην είναι εντός ακτίνας δράσης μας», φέρεται να δήλωσε ο αξιωματικός, σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση, η οποία δεν τον κατονόμασε.

Στο στόχαστρο του Ιράν και το Ισραήλ

Εξάλλου, το πρακτορείο ειδήσεων FARS μετέδωσε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης θεωρούν το Ισραήλ «συνεργό» των ΗΠΑ στη δολοφονία του υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί, του διοικητή της Δύναμης Αλ Κουντς, την Παρασκευή σε αεροπορικό πλήγμα στη Βαγδάτη.

«Στο πλαίσιο αυτού του εγκλήματος, δεν διαχωρίζουμε το Ισραήλ από τις ΗΠΑ», μετέδωσε το FARS, επικαλούμενο ανακοίνωση των Φρουρών της Επανάστασης.

Από την πλευρά του το Ισραήλ έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού την Πολεμική Αεροπορία και τη διοίκηση αντιπυραυλικής άμυνας της χώρας μετά τα πλήγματα που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον τουλάχιστον δύο βάσεων των ΗΠΑ στο έδαφος του Ιράκ, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια.

Κατά την ίδια πηγή, ισραηλινά μαχητικά κινούνται ιδίως στον εναέριο χώρο του Λιβάνου.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024