Οι αρχές στην Ρωσία έχουν ξεκινήσει έρευνα για το θάνατο ενός μωρού 7 μηνών από το κρύο, όταν οι γονείς το άφησαν στο μπαλκόνι για 5 ώρες για να «κοιμηθεί» στον φρέσκο αέρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο BBC, το αγόρι ήταν σε καροτσάκι στο μπαλκόνι εκτεθειμένο στην παγωνιά σε θερμοκρασία που άγγιζε τους -7 βαθμούς στην περιοχή Khabarovsk.

Το υπουργείο Υγείας της περιοχής ενημέρωσε τους κατοίκους να μην αφήσουν τα μικρά παιδιά έξω ασυνόδευτα. «Να γνωρίζετε πάντα που και με ποιόν είναι τα παιδιά σας» είπε το υπουργείο.

Πρόσθεσε ακόμη πως τα παιδιά στο Khabarovsk γίνονται όλο και περισσότερο θύματα της κακοκαιρίας λόγω της αμέλειας από τους γονείς και της άγνοιας των βασικών μέτρων ασφαλείας.

Ερευνα για τον θάνατο του μωρού

Σύμφωνα με τη ρωσική ιστοσελίδα ειδήσεων Lenta, μια προκαταρκτική έρευνα για τον θάνατο του μωρού έδειξε πως ήταν αποτέλεσμα υποθερμίας.

Η υποθερμία εμφανίζεται όταν η θερμοκρασία του σώματος μειώνεται κάτω από τα κανονικά επίπεδα λόγω της έκθεσης στο κρύο και μπορεί να συμβεί ακόμη και σε ήπιες θερμοκρασίες εάν η έκθεση είναι παρατεταμένη.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δεν είναι ασυνήθιστο για οικογένειες που ζουν σε χώρες με ψυχρό κλίμα να αφήνουν τα παιδιά τους να κοιμηθούν στο κρύο, καθώς πιστεύουν πως έτσι το παιδί θα αποκτήσει ανοσία στον βήχα και το κρυολόγημα.

Οι γονείς σε σκανδιναβικές χώρες, όπως η Φινλανδία και η Νορβηγία, πιστεύουν επίσης ότι τα παιδιά τους κοιμούνται καλύτερα και για μεγαλύτερο διάστημα όταν βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr