Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χαρίτσης : Βλέπουμε με ανησυχία τη συνάντηση Τραμπ - Μητσοτάκη

Χαρίτσης : Βλέπουμε με ανησυχία τη συνάντηση Τραμπ – Μητσοτάκη

"Από ό,τι φαίνεται δεν θα διεξαχθεί κοινή συνέντευξη Τύπου, ώστε να αποσπάσουμε σαφείς δηλώσεις καταδίκης των επεκτατικών σχεδίων της Τουρκίας. Αυτό στέλνει μήνυμα στην Τουρκία ότι μπορεί να συνεχίσει τις παραβιάσεις στο Αιγαίο» τόνισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης για τη συνάντηση Τραμπ - Μητσοτάκη

Προβληματισμό εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ για την προετοιμασία της αποψινής συνάντησης Τραμπ – Μητσοτάκη και κυρίως για τα αποτελέσματα τα οποία αναμένει η Κουμουνδούρου.

Όπως ανέφερε Αλέξης Χαρίτσης στον Ant1 «εμείς βλέπουμε με ανησυχία την επικείμενη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντ. Τραμπ, γιατί από ό,τι φαίνεται δεν θα διεξαχθεί κοινή συνέντευξη Τύπου, ώστε να αποσπάσουμε σαφείς δηλώσεις καταδίκης των επεκτατικών σχεδίων της Τουρκίας».

Η Τουρκία και οι παραβιάσεις στο Αιγαίο

Σε αυτό το πλαίσιο ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «αυτό στέλνει μήνυμα στην Τουρκία ότι μπορεί να συνεχίσει τις παραβιάσεις στο Αιγαίο».

Η ατζέντα της συνάντησης του Αμερικανού προέδρου και του Έλληνα πρωθυπουργού που θα πρέπει να τεθεί και μάλιστα δημόσια κατά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης, η συμφωνία για τον αγωγό ΕastMed και η συνεργασία 3+1 (Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου με ΗΠΑ).

«Αυτά πρέπει να τεθούν δημόσια και όχι κεκλεισμένων των θυρών. Βρισκόμαστε σε περίοδο πρωτοφανούς όξυνσης της προκλητικότητας και είναι σημαντικό να εκφράζεται με σαφή τρόπο η στήριξη των ΗΠΑ» υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης.

Επανέλαβε δε, ότι «το κατατεθέν νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, έπρεπε να έρθει στη Βουλή μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, γιατί σε αυτή τη συγκυρία δεν μπορούμε να χάνουμε τα διαπραγματευτικά μας όπλα. Η Ελλάδα μπορεί να παίξει το ρόλο του παράγοντα της ειρήνης και της σταθερότητας και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς πρέπει να επιδιώκουμε την καταδίκη των παραβιάσεων του Διεθνούς Δικαίου από όλους τους διεθνείς παίκτες».

Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας τόσο κατά τη συζήτηση στη βουλή για τον προϋπολογισμό, όσο και στη συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής άσκησε κριτική στους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη και τόνισε ότι η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας θα πρέπει να κινείται με τη λογική πως δεν πρέπει οι ΗΠΑ και ο Ντόναλντ Τραμπ να μας θεωρούν δεδομένους.

Μεταξύ άλλων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε τονίσει: «Θεωρώ λάθος το ότι η Κυβέρνηση κατέθεσε το νομοσχέδιο για αναβάθμιση της αμυντικής μας συνεργασίας με τις ΗΠΑ σε τέσσερις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, χωρίς να είναι σαφές ποια στάση θα τηρήσει ο Πρόεδρος Τραμπ έναντι των τουρκικών απειλών. Και στην επικείμενη συνάντηση και κυρίως στη συνέντευξη τύπου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό οφείλει αυτό να το ξεκαθαρίσει»

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024