Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κύπρος: Ποινή φυλάκισης 4 μηνών με αναστολή στη Βρετανίδα για «ψευδή ομαδικό βιασμό»

Κύπρος: Ποινή φυλάκισης 4 μηνών με αναστολή στη Βρετανίδα για «ψευδή ομαδικό βιασμό»

Ποινή φυλάκισης με τριετή αναστολή και 140 ευρώ πρόστιμο για τα έξοδα του δικαστηρίου επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου στη 19χρονη Βρετανίδα, η οποία κατέθεσε ότι υπέστη ομαδικό βιασμό από 12 Ισραηλινούς και προκάλεσε δημόσια βλάβη

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών επέβαλε Δικαστήριο στην Κύπρο στην 19χρονη Βρετανίδα για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού από τους 12 Ισραηλινούς. Η 19χρονη κατηγορείται για το αδίκημα της δημόσιας βλάβης ύστερα από ψευδή καταγγελία της ότι βιάστηκε.

Ειδικότερα, ποινή φυλάκισης με τριετή αναστολή και 140 ευρώ πρόστιμο για τα έξοδα του δικαστηρίου επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου στη 19χρονη Βρετανίδα, η οποία κατέθεσε ότι υπέστη ομαδικό βιασμό από 12 Ισραηλινούς και προκάλεσε δημόσια βλάβη.

Στην απόφασή του το δικαστήριο έκανε λόγο για για δεύτερη ευκαιρία στη 19χρονη και έλαβε υπόψιν το νεαρό της ηλικίας της, αλλά και το ακαδημαϊκό έτος που έχασε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Φιλελεύθερου της Κύπρου», η 19χρονη στο άκουσμα της απόφασης ξέσπασε σε λυγμούς και έπειτα αποσύρθηκε σε αίθουσα του δικαστηρίου με τη μητέρα και τους δικηγόρους της ενώ, όπως έγινε γνωστό, θα αποχωρήσει από την Κύπρο, σήμερα, Τρίτη.

Προσπάθησε να παραπλανήσει το δικαστήριο

Όπως αναφέρεται στην 70σέλιδη απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου, η 19χρονη δεν είπε την αλήθεια και προσπάθησε να παραπλανήσει το δικαστήριο.

Σύμφωνα με τον επαρχιακό δικαστή, η κατηγορούμενη υπέπεσε σε ουσιαστικές αντιφάσεις, κάτι που συνεπάγεται και αναξιοπιστία της υπεράσπισής της.

Το δικαστήριο εξέδωσε την απόφασή του στις 30 Δεκεμβρίου και εν μέσω μεγάλων διαστάσεων που έλαβε η υπόθεση της 19χρονης Βρετανίδας, με τις αντιδράσεις να φτάνουν και από το ίδιο το βρετανικό Φόρειν Όφις.

Πριν την επιβολή ποινής, η υπεράσπιση της 19χρονης εξέταζε τόσο την προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο, όσο και την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).

Η πρώτη της δήλωση

Την ίδια ώρα, την ανακούφιση της 19χρονης Βρετανίδας και της μητέρας της μετά από την απόφαση μεταφέρουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Η Mirror φιλοξενεί μια πρώτη δήλωση της νεαρής, με την οποία ευχαριστεί όσους τη στήριξαν και ιδίως τους γονείς της. Η μητέρα της δηλώνει ανακουφισμένη, προσθέτοντας ότι η υποστήριξη του κόσμου, που ακουγόταν έξω από το δικαστήριο κατά την απαγγελία της ποινής, έκανε μεγάλη διαφορά για τις δυο τους.

Ο δικηγόρος Λιούις Πάουερ δήλωσε ότι η μάχη για την αθωότητα της 19χρονης θα συνεχιστεί, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο».

«Θα ασκήσουμε έφεση κατά της καταδίκης και θα πάμε την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Λέμε και θα υποστηρίξουμε ότι αυτό το νεαρό κορίτσι στερήθηκε τόσο την αξιοπρέπεια της όσο και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματά της. Έχει διαγνωστεί με σοβαρό μετατραυματικό στρες και αυτή η υπόθεση έχει οδηγήσει στην επιδείνωση της ψυχικής της υγείας.

» Αυτή η υπόθεση έχει εκτενείς επιπτώσεις για γυναίκες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό και έχει υπογραμμίσει την ανάγκη για κατάλληλη νομική εκπροσώπηση. Αυτή η νεαρή γυναίκα έχει επιδείξει τεράστια γενναιότητα, θάρρος και σθένος καταγγέλλοντας ό,τι συνέβη» δήλωσε ο βρετανός δικηγόρος, όπως μεταδίδει ο Guardian.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024