Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Δεμένα ξανά τα πλοία, δύσκολη νύχτα για τα νησιά

Κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Δεμένα ξανά τα πλοία, δύσκολη νύχτα για τα νησιά

Λευκό τοπίο και προβλήματα κυρίως στις μετακινήσεις προκάλεσε σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας η κακοκαιρία που πλήττει την χώρα, ο «Ηφαιστίων». Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο […]

Λευκό τοπίο και προβλήματα κυρίως στις μετακινήσεις προκάλεσε σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας η κακοκαιρία που πλήττει την χώρα, ο «Ηφαιστίων».

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται σύμφωνα με την ΕΜΥ από το απόγευμα.

Επίσης, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό. Κλειστές είναι και οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Δύσκολη νύχτα για τα νησιά

Ισχυρές βροχές, αλλά και χιονοπτώσεις, οι οποίες έπληξαν ακόμη και τα νησιά του Αιγαίου, έφεραν διακοπή ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές, αλλά και κλείσιμο δρόμων εξαιτίας του χιονιού και του παγετού.

Τα προβλήματα δεν έλειψαν και στην Αττική

Στην Αθήνα από το πρωί στα βόρεια και βορειοδυτικά τμήματα του Νομού είχε αρχίσει η χιονόπτωση.

Η κυκλοφορία διεκόπη στη Πεντέλη, ενώ απαραίτητη ήταν η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Αθηνών – Θήβας.

Στα Βίλια για άλλη μια φορά, το χιόνι ήταν πυκνό με τον κρατικό μηχανισμό να δίνει μάχη για να κρατήσει ανοιχτό το οδικό σύστημα.

Επίσης χωρίς ρεύμα έμειναν ολόκληρες περιοχές στην Εύβοια, όπου το κρύο ήταν τσουχτερό στα ορεινά, ενώ και στις Κυκλάδες, Τήνος και Ανδρος έμειναν στο σκοτάδι για λίγη ώρα. Ίδια ήταν η κατάσταση στην Βοιωτία, αλλά και στα Χανιά της Κρήτης.

Σφοδρή χιονόπτωση «χτύπησε» και την Πάρνηθα στη διάρκεια της νύχτας

Μάλιστα, το χιόνι κάλυψε ακόμη και τα παράθυρα της εξόδου στο καταφύγιο Μπάφι, το οποίο είναι αποκλεισμένο. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία επισκέπτριας, που δημοσίευσε το Forecast Weather Greece.

Και δεύτερο ρυμουλκό στο πλοίο AEOLOS που βρίσκεται από χθες ακυβέρνητο

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση για τη ρυμούλκυση του φορτηγού πλοίου «ΑΕΟLOS» που βρέθηκε ακυβέρνητο στο Μυρτώο Πέλαγος μετά από βλάβη στο πηδάλιο.

Το ρυμουλκό που κατάφερε να προσεγγίσει το φορτηγό πλοίο κατάφερε να προσδεθεί στο «AEOLOS» λόγω, όμως, των πολύ δύσκολων καιρικών συνθηκών δεν μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία ρυμούλκησης σε ασφαλές λιμάνι.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024