Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ : Σημαντικά τα βήματα της Ελλάδας για την εξωστρέφεια των πανεπιστημίων

ΗΠΑ : Σημαντικά τα βήματα της Ελλάδας για την εξωστρέφεια των πανεπιστημίων

Μιλώντας για τις συνεργασίες εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ΗΠΑ-Ελλάδας, Αμερικανός αξιωματούχος, αναφέρθηκε στις ενέργειες της αρμόδιας υπουργού και τη συμμετοχή της ελληνικής πλευράς στο πλαίσιο του International Institute for Education για ενθάρρυνση αμερικανικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων να εμβαθύνουν τους δεσμούς τους με την Ελλάδα.

Στη σημασία που αποδίδουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στη συνεργασία σε θέματα Παιδείας αναφέρθηκε ανώτατος Αμερικανός αξιωματούχος κατά την διάρκεια άτυπης ενημέρωσης, χθες, Δευτέρα, από τον Λευκό Οίκο.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις συνεργασίες εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ΗΠΑ-Ελλάδας, ο Αμερικανός αξιωματούχος, αναφέρθηκε στις ενέργειες της υπουργού Νίκης Κεραμέως και την συμμετοχή της ελληνικής πλευράς στο πλαίσιο του ΙΙΕ (International Institute for Education) για την ενθάρρυνση των αμερικανικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων να εμβαθύνουν τους δεσμούς τους με την Ελλάδα.

«Στην παιδεία έχει σημειωθεί πρόοδος»

«Η υπουργός Νίκη Κεραμέως έχει κάνει σημαντικά βήματα για την εξωστρέφεια του Ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, για περισσότερους σπουδαστές, επισκέπτες και ανταλλαγές μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης, υπογράμμισε τη σημασία του ότι στην Ελληνική αντιπροσωπεία που συνοδεύει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μετέχει η υπουργός Παιδείας, ως δείγμα της σημασίας που αποδίδει η ελληνική κυβέρνηση στα θέματα της εκπαίδευσης.

Όπως ανέφερε, «η Παιδεία είναι ένας τομέας όπου έχει σημειωθεί εξαιρετική πρόοδος και οι ΗΠΑ ενισχύουν τέτοιου είδους συνεργασίες και ανταλλαγές όχι μόνο για την εκπαίδευση των επόμενων γενιών, αλλά και προς την κατεύθυνση της αλληλοκατανόησης μεταξύ των δυο χωρών.»

» Είναι μια επένδυση για το μέλλον. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ως απόφοιτος του Χάρβαρντ και του Στάνφορντ, το αντιλαμβάνεται αυτό πολύ καλά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024