Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απάτη - «μαμούθ» με εικονικές ασφαλίσεις - Πάνω από 15 εκατ. ευρώ η απώλεια για το Δημόσιο

Απάτη – «μαμούθ» με εικονικές ασφαλίσεις – Πάνω από 15 εκατ. ευρώ η απώλεια για το Δημόσιο

Στην τσιμπίδα της Οικονομικής Αστυνομίας έπεσε, έπειτα από πολύμηνη έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, εγκληματική οργάνωση που πραγματοποιούσε εικονικές ασφαλίσεις εργαζομένων, με σκοπό την αποφυγή πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών

Στην τσιμπίδα της Οικονομικής Αστυνομίας έπεσε, έπειτα από πολύμηνη έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, εγκληματική οργάνωση που πραγματοποιούσε εικονικές ασφαλίσεις εργαζομένων, με σκοπό την αποφυγή πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ζημία του ελληνικού Δημοσίου από τη δράση της σπείρας υπολογίζεται σε περισσότερα από 15,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σχηματίστηκε σε βάρος έξι τόμων δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Πώς δρούσαν

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας διέπρατταν απάτες και πλαστογραφίες σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, μέσω της σύστασης εικονικών εταιρειών ή την εκμετάλλευση ήδη υπαρχουσών και την εικονική ασφάλιση εργαζομένων, με σκοπό την αποφυγή πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών.

Μάλιστα, για χρονικό διάστημα 14 ετών και ειδικότερα από το 2001 έως το 2015, το ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης, που διατηρούσε εταιρεία, προέβαινε με τα υπόλοιπα μέλη σε εικονικές προσλήψεις και ασφαλίσεις του προσωπικού της εταιρείας, σε δέκα άλλες εταιρείες «αχυρανθρώπων», έτσι ώστε να καθίσταται ανέφικτη η είσπραξη των οφειλομένων ασφαλιστικών εισφορών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το σύνολο των οφειλών των προαναφερομένων εταιρειών στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ανέρχεται στο ποσό των 11.117.411,86 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στην ζημία του Οργανισμού και στο παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι κατηγορούμενοι.

Παράλληλα, οι εικονικές εταιρείες έχουν συνολικές οφειλές προς τις ΔΟΥ ύψους 4.572.733,37 ευρώ, χωρίς να έχουν προσδιοριστεί και υπολογιστεί τυχόν νόμιμοι φόροι (ΦΜΥ, ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος κ.λ.π).

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024