Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός : Αυτή ήταν η κίνηση «ματ» του Μαρτίνς

Ολυμπιακός : Αυτή ήταν η κίνηση «ματ» του Μαρτίνς

Η κίνηση «ματ» από τον πάγκο του Ολυμπιακού έγινε με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα κι αυτή ήταν η είσοδος του Χριστοδουλόπουλου

Η αλήθεια είναι πως μετά τα ντέρμπι γίνεται πάντα μεγάλη κουβέντα για τους προπονητές. Για τις επιλογές τους, το κοουτσάρισμα στην διάρκεια του αγώνα και φυσικά τις αλλαγές.

Οφείλουμε λοιπόν να πούμε ότι για τον προπονητή των ερυθρόλευκων, Πέδρο Μαρτίνς ήταν ένα καλό βράδυ, ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος τα προβλήματα με τα οποία πήγε σε αυτό το ντέρμπι η ομάδα του λιμανιού.

Πάμε όμως παρακάτω για να δούμε ποια ήταν τελικά η καθοριστική κίνηση από την πλευρά του 49χρονου τεχνικού, με πολύ κόσμο να εστιάζει στην απόφαση του Πορτογάλου να ρίξει στο ματς τον Μπενζιά.

Ήταν μια σωστή επιλογή του Μαρτίνς καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός διέκρινε πως οι δύο κεντρικοί μέσοι της ομάδας του δεν ήταν στην καλύτερη βραδιά και χρειάζονταν βοήθειες.

Ωστόσο η κίνηση «ματ» από τον πάγκο του Ολυμπιακού έγινε με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα κι αυτή ήταν η είσοδος του Χριστοδουλόπουλου.

Ήταν πολύ μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό η συμμετοχή του Λάζαρου στο παιχνίδι, καθώς ο διεθνής εξτρέμ έδωσε πολλά πράγματα στην ομάδα του.

Παρά το ότι προέρχεται από δεκάμηνη απουσία λόγω του σοβαρού τραυματισμού του, κατάφερε να δώσει ενέργεια στον Ολυμπιακό παίζοντας από την δεξιά πλευρά.

Η άμυνα του Παναθηναϊκού αισθάνθηκε πίεση από τις πρωτοβουλίες που πήρε ο Λάζαρος και είναι σημαντικό να πούμε ότι ο Ινσούα απέφυγε τα ανεβάσματα προς την περιοχή του Ολυμπιακού, ξέροντας πως έπρεπε να έχει στο μυαλό του τον Λάζαρο.

Κι αυτό που πρέπει επίσης να επισημανθεί είναι ότι ο Χριστοδουλόπουλος ήταν αυτός που έκανε την μεγάλη φάση με την είσοδο του στο παιχνίδι, δίνοντας έτσι κι ένα σύνθημα αντεπίθεσης για την ομάδα του, ώστε να πιέσουν περισσότερο οι ερυθρόλευκοι.

Και είναι επίσης πολύ σημαντικό να επισημάνουμε πως ο Ολυμπιακός έκανε σε αρκετές επιθέσεις του ένα «τρικ» στην αριστερή πλευρά της άμυνας του τριφυλλιού. Βγήκε σε πολλές περιπτώσεις με τρεις παίκτες στην επίθεση και σε αυτό βοήθησε σημαντικά και ο Ελαμπντελαουί.

Ο Νορβηγός αμυντικός είδε ότι ο Ινσούα δεν έκανε ανεβάσματα λόγω Λάζαρου κι αυτό του έδωσε την δυνατότητα να κάνει κούρσες προς την περιοχή του Παναθηναϊκού. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο Ομάρ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο φινάλε του παιχνιδιού καθώς είχε καλές συνεργασίες με τον Λάζαρο.

Σαφώς λοιπόν και ήταν σωστή η κίνηση του Μαρτίνς με τον Μπενζιά, αλλά η επιλογή του Πορτογάλου που έκρινε το ντέρμπι υπέρ του Ολυμπιακού ήταν ο Χριστοδουλόπουλος.

Και η αλήθεια είναι πως ήταν πολύ καλό και για την ψυχολογία του Λάζαρου ότι μπήκε στο ντέρμπι και βοήθησε την ομάδα του να πάρει τη νίκη.

Ήταν επίσης σημαντικό ότι είδε τον προπονητή του να τον εμπιστεύεται και να τον ρίχνει στο ματς που «έκαιγε η μπάλα».

Και ο Λάζαρος μπορεί να δώσει πολλά στον Ολυμπιακό στα παιχνίδια που ακολουθούν.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024