Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τύμπανα πολέμου στη Μέση Ανατολή : Εκτακτη σύγκληση των ΥΠΕΞ της ΕΕ ζητά η Γερμανία

Τύμπανα πολέμου στη Μέση Ανατολή : Εκτακτη σύγκληση των ΥΠΕΞ της ΕΕ ζητά η Γερμανία

Την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας για να συζητηθεί η κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας ζήτησε χθες Κυριακή να συγκληθεί εκτάκτως το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης για να συζητηθεί η κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, μετά την εξόντωση ιρανού ανώτατου αξιωματικού στο Ιράκ από τις ΗΠΑ.

Επίσπευση του Συμβουλίου

«Ως Ευρωπαίοι έχουμε δημιουργήσει και δοκιμάσει διαύλους σταθερής επικοινωνίας με όλα τα μέρη, που πρέπει να αξιοποιήσουμε πλήρως σε αυτή την κατάσταση», τόνισε ο Μάας σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από το γερμανικό ΥΠΕΞ.

Ο Μάας προέτρεψε τον Υπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ Τζουζέπ Μπορέλ να επισπεύσει το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων αυτής της εβδομάδας, ώστε να συμφωνηθεί κοινή προσέγγιση.

Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας θα επιδιώξει να έλθει σε επαφή με την κυβέρνηση του Ιράκ, όπου το κοινοβούλιο ενέκρινε χθες Κυριακή πρόταση του πρωθυπουργού Αντελ Αμπντελ Μάχντι να δοθεί διαταγή σε όλα τα ξένα στρατεύματα να αποχωρήσουν από την ιρακινή επικράτεια.

«Είναι πρωταρχικό μας συμφέρον η σταθερότητα και η ενότητα του Ιράκ να μην πέσουν θύματα της πρόσφατης κλιμάκωσης», σημείωσε ο Μάας.

«Συζητάμε εντατικά»

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αναπτύξει περίπου 120 στελέχη τους στο Ιράκ, στο πλαίσιο της επιχείρησης Inherent Resolve του διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

«Είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε την υποστήριξή μας, εάν είναι επιθυμητή και εάν το επιτρέπουν οι περιστάσεις», διαβεβαίωσε ο γερμανός ΥΠΕΞ.

«Συζητάμε αυτήν τη στιγμή εντατικά με τους εταίρους μας, στο Συμβούλιο του NATO, στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στον συνασπισμό εναντίον του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) και πάνω απ’ όλα με τις επαφές μας στο Ιράκ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στο μεταξύ, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να αναβάλλει την προσεχή προβλεπόμενη αντικατάσταση των δυνάμεών της στο Ιράκ – τη συνηθισμένη εναλλαγή των στελεχών της που υπηρετούν εκεί – γνωστοποίησε χθες το γερμανικό υπουργείο Αμυνας μέσω Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024