Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απίστευτη δήλωση Τραμπ : Θα βομβαρδίσω μνημεία του περσικού πολιτισμού

Απίστευτη δήλωση Τραμπ : Θα βομβαρδίσω μνημεία του περσικού πολιτισμού

Ασυγκράτητος ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να βομβαρδίσει ακόμα και μνημεία του περσικού πολιτισμού, εάν το Ιράν επιτεθεί σε Αμερικανούς ή σε αμερικανικές εγκαταστάσεις.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε την Τεχεράνη πως θα υποστεί «μεγάλα αντίποινα» σε περίπτωση επίθεσης του Ιράν εναντίον Αμερικανών ή αμερικανικών εγκαταστάσεων στη Μέση Ανατολή.

«Εμείς δεν έχουμε δικαίωμα;»

«Αν κάνουν οτιδήποτε, θα υποστούν μεγάλα αντίποινα», διεμήνυσε ο Τραμπ, ο οποίος εκφράστηκε επί του προεδρικού αεροσκάφους καθώς επέστρεφε στην Ουάσιγκτον μετά τις διακοπές δύο εβδομάδων στη Φλόριντα, απειλώντας να διατάξει βομβαρδισμούς μνημείων του περσικού πολιτισμού σε αυτήν την περίπτωση.

«Αυτοί έχουν δικαίωμα να σκοτώνουν υπηκόους μας (…) κι εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να αγγίξουμε τους πολιτιστικούς τους χώρους; Δεν πάει έτσι», είπε.

Μνημεία και χώρους πολιτισμού

Αφού επέμεινε ότι είναι διατεθειμένος να χτυπήσει μνημεία και χώρους πολιτισμού του Ιράν διότι η Τεχεράνη έχει σκοτώσει Αμερικανούς, ανέφερε πως η κυβέρνησή του «μπορεί να συζητήσει» τη δημοσιοποίηση στοιχείων των υπηρεσιών πληροφοριών για την εξόντωση του ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί στη Βαγδάτη, που ανέβασε κατακόρυφα την ένταση.

Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Τραμπ συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον για την κατάσταση στο Ιράκ και το Ιράν.

Δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες πέρα από το ότι οι Τραμπ και Τζόνσον «επαναβεβαίωσαν τη στενή συμμαχία» της Ουάσιγκτον και του Λονδίνου.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024