Περίπου μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση της Ζακύνθου, μεγάλες περιοχές της οποίας έμειναν για αρκετές ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας της κακοκαιρίας Ηφαιστίων που πλήττει το νησί του Ιονίου.

Διατέθηκε αίθουσα

Τα συνεργεία της ΔΕΗ και της ΔΕΔΔΗΕ κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες και κατάφεραν να αποκαταστήσουν τις βλάβες στις περιοχές που παρουσιάστηκαν και σταδιακά να τροφοδοτήσουν ξανά το νησί με ρεύμα.

Οπως μεταδίδει το imerazante, από την πρώτη στιγμή οι αρχές του τόπου, βουλευτής, αντιπεριφερειάρχης και εκπρόσωποι του Δήμου, βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία με τα συνεργεία ώστε να ενημερώνονται για την πορεία των εργασιών.

Διατέθηκε αίθουσα του ΟΔΑΖ προκειμένου να φιλοξενηθούν όσοι κάτοικοι θα αδυνατούσαν να εξασφαλίσουν ζεστή στέγη, αν το πρόβλημα συνεχιζόταν…

Φωτογραφία imerazante.gr

Ευτυχώς, κάτι τέτοιο δεν χρειάστηκε και μετά την πολύωρη ταλαιπωρία, το νησί δείχνει να βρίσκει ξανά τους ρυθμούς του.

Τουλάχιστον 20 διακοπές ρεύματος

Ενώ όλη η Ελλάδα είχε προετοιμαστεί για την κακοκαιρία, το νησί μας απέδειξε περίτρανα ότι είναι ένα άλλο κράτος, σαν να μη μας είχαν προειδοποιήσει οι επιστήμονες ποτέ.

Ετσι, παραμονή της εορτής των Φώτων η Ζάκυνθος βυθίστηκε στο σκοτάδι.

Η γραμμή στην οποία σημειώθηκε η βλάβη – περνά από την περιοχή του Αγίου Γερασίμου και τροφοδοτεί με ρεύμα τη μισή πόλη – έχει προκαλέσει μέσα στο 2019 τουλάχιστον 20 διακοπές μεγάλες αλλά και μικρές…

Φωτογραφία imerazante.gr

Περιοχές της πόλης, όπως ο Αγιος Παύλος, η Αγίου Λαζάρου, η Αγία Τριάδα, το Κρυονέρι, η οδός Φιλικών, το κέντρο από την Περιφέρεια έως την Πλατεία Αγίου Μάρκου, αλλά και περίχωρα βρέθηκαν την Κυριακή το βράδυ στο σκοτάδι.

Εντονες διαμαρτυρίες

Πολλοί κάτοικοι, ανάμεσά τους μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι, χρησιμοποίησαν κεριά ενώ έμειναν χωρίς θέρμανση.

Οι πολίτες δηλώνουν αγανακτισμένοι καθώς το κρύο είναι τσουχτερό και τονίζουν πως πρόκειται για κατάσταση που επαναλαμβάνεται και προκαλεί πολλαπλά προβλήματα.

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ τα καιρικά φαινόμενα δεν επηρέασαν το νησί όσο άλλες περιοχές.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο