Σε αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών καλεί η Κίνηση Ενωμένη Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), την Τετάρτη, που ξεκινά ξανά η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Στην ανακοίνωση της η ΚΕΕΡΦΑ τονίζει πως «είναι ακόμα σημαντικότερη η μάχη ώστε να μην γυρίσουμε πίσω στην περίοδο ασυλίας που είχαν οι νεοναζί με την κάλυψη της αστυνομίας και των δικαστηρίων να οργανώνουν τάγματα εφόδου στις γειτονιές με δολοφονικές επιθέσεις και πογκρόμ σε μετανάστες και αντιφασίστες».

Η ΚΕΕΡΦΑ αναφέρεται μεταξύ άλλων και στην «εισαγγελική πρόταση-ξέπλυμα για τους νεοναζί» χαρακτηρίζοντας τη «σκανδαλώδη που υποστηρίζει την απαλλαγή των νεοναζί της Χρυσής Αυγής από την κατηγορία της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση συγκαλύπτοντας τις δολοφονικές τους επιθέσεις».

Οι επόμενες δικάσιμοι ημέρες στο Εφετείο (Αλεξάνδρας και Λουκάρεως) είναι οι 9,14, 15, 17, 20-24, 28-30 Ιανουαρίου.

Ακόμα, προαναγγέλλει διαδήλωση στα Πετράλωνα στις 17 Ιανουαρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, στις 18:00 στην πλατεία Μερκούρη.

Εισαγγελική πρόταση – πρόκληση για κάθε δημοκράτη

Η εισαγγελική πρόταση για την απαλλαγή του Νίκου Μιχαλολιάκου και των άλλων πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής προκάλεσε κύμα αντιδράσεων, καθώς φαίνεται αν απευθύνεται σε πολίτες με… μνήμη χρυσόψαρου.

Η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, πρότεινε την απαλλαγή όλων των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής από την κατηγορία της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση καθώς και την απαλλαγή των υπόλοιπων κατηγορουμένων για το αδίκημα της ένταξης σε αυτή.

Κατά την εισαγγελική λειτουργό δεν προέκυψε ότι υπήρχε κεντρικός σχεδιασμός από το κόμμα ούτε εντολή του Νίκου Μιχαλολιάκου για την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Αναφερόμενη στις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, η κ. Οικονόμου είπε ότι είτε δεν είχαν ιδία γνώση και εξέφραζαν απόψεις, κρίσεις, συμπεράσματα, είτε όσον αφορά τους προστατευόμενους, ότι οι ισχυρισμοί τους συνίστατο σε αοριστίες, εικασίες, ανακρίβειες και γεγονότα «που δεν αντέχουν στη λογική».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο