Ανάληψη ευθύνης για τους εμπρησμούς αυτοκινήτων στο Κολωνάκι
Η αναρχική ομάδα «Πυρήνες Αναρχικής Δράσης» ανέλαβε την ευθύνη για το μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο Κολωνάκι στις 16 Δεκεμβρίου 2019.
Η αναρχική ομάδα «Πυρήνες Αναρχικής Δράσης» ανέλαβε την ευθύνη για το μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο Κολωνάκι στις 16 Δεκεμβρίου 2019.
Σε κείμενό τους που δημοσιεύεται σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέρεται ότι εσκεμμένα επιλέχθηκε ως στόχος η συνοικία του Κολωνακίου.
Στόχος της επίθεσης ήταν οι «αποστασιοποιημένοι από τα γεγονότα, μα συνάμα υπαίτιου του κοινωνικού – ταξικού πολέμου», με την αναρχική οργάνωση να διαβεβαιώνει ότι «ο φόβος πλέον θα γίνει και δικό τους βίωμα με τρόπο που ούτε καν φαντάζονται».
Εμπρησμοί σε επτά αυτοκίνητα
Το μπαράζ των εμπησμών είχε γίνει στις οδούς Αγησιλάου Παπαδήμα και Δημοχάρους, κοντά στο Ναυτικό Νοσοκομείο.
Οι δράστες είχαν τοποθετήσει προσανάμματα και αναμμένα κεριά κάτω από αυτοκίνητα πολιτών και τα πυρπόλησαν, προκαλώντας ολοσχερή καταστροφή σε τέσσερα οχήματα και σοβαρές υλικές ζημιές σε τρία ακόμη.
Αμέσως μετά είχαν καταφέρει να διαφύγουν από το σημείο.
- Θεσσαλονίκη: Φορτηγάκι παρέσυρε πεζό
- Ποια λάδια μπορούμε να προσθέσουμε στο μπολ του σκύλου μας – Πότε είναι ωφέλιμα και πότε όχι
- Ακρίβεια: Το 80% των πολιτών έχει αλλάξει τον οικογενειακό του προϋπολογισμό
- «Ψήνεται» νέα ταινία με θέμα τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
- Μελίνα Ασλανίδου: Γιατί ακυρώνει τις προγραμματισμένες εμφανίσεις της
- Γροιλανδία: Ο Ρούτε του ΝΑΤΟ λέει ότι συζήτησε με τον Τραμπ τρόπους για να «παραμείνει ασφαλής η Αρκτική»

