Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στιγμή που ραγίζει καρδιές στην Αυστραλία - 19 μηνών παιδάκι παρασημοφορείται για τον νεκρό πατέρα του

Στιγμή που ραγίζει καρδιές στην Αυστραλία – 19 μηνών παιδάκι παρασημοφορείται για τον νεκρό πατέρα του

Κι ενώ όλος ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στην Αυστραλία, υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που καταβάλλει τιτάνιες προσπάθειες προκειμένου να σώσει ό,τι μπορεί

Κι ενώ όλος ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στην Αυστραλία, υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που καταβάλλει τιτάνιες προσπάθειες προκειμένου να σώσει ό,τι μπορεί.

Ο λόγος φυσικά για τους πυροσβέστες οι οποίοι, όταν ρίχνονται στη μάχη, αφήνουν πίσω τους δικούς τους με το άγχος και την αγωνία να τους κυριεύει. Και δυστυχώς υπάρχουν φορές που δεν επιστρέφουν ποτέ πίσω, με την οικογένειά τους να καλείται να σηκώσει το δύσκολο φορτίο.

Αυτή ακριβώς είναι και η περίπτωση του μόλις 19 μηνών Harvey.

Ο πατέρας του, Geoffrey Keaton, πυροσβέστης στο επάγγελμα, έχασε τη ζωή του στο καθήκον, προσπαθώντας να συμβάλλει στην άνιση  μάχη που δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές με τις φλόγες στην Αυστραλία.

Παράσημο για την προσφορά του πατέρα του

Οπως μεταδίδει το CNN, στη διάρκεια της κηδείας του, η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Νότιας Ουαλίας παρέδωσε στον μικρό το τιμητικό παράσημο για την προσφορά του πατέρα του.

Ο Harvey ήταν ντυμένος με στολή πυροσβέστη, φορούσε την πιπίλα και παρακολουθούσε τον αξιωματικό της Πυροσβεστικής ενώ του τοποθετούσε το παράσημο στο στήθος του.

Τόσο ο 32χρονος πατέρας του Harvey όσο και ο συνάδελφός του, Andrew O’Dwyer, έχασαν τη ζωή τους όταν έπεσε στο υπηρεσιακό τους όχημα ένα φλεγόμενο δέντρο, με αποτέλεσμα το αμάξι να αναποδογυρίσει, οι δύο τους να παγιδευτούν και να βρουν φρικτό θάνατο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Νότιας Ουαλίας δημοσίευσε μάλιστα φωτογραφίες από την κηδεία του πυροσβέστη στη σελίδα της στο Facebook.

Δείτε τις συγκινητικές φωτογραφίες

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024