Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγοράκι από το Ιράκ το πρώτο βρέφος του 2020 στη Λέσβο

Αγοράκι από το Ιράκ το πρώτο βρέφος του 2020 στη Λέσβο

«Από τις 10 γέννες που είχαμε μέσα σε δυο ημέρες, οι 8 είναι παιδιά μεταναστριών» ανέφερε ο γιατρός Πέτρο Μαχαίρα

Ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά οκτώ μωρά γεννήθηκαν στη Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα της Παραμονής προς Πρωτοχρονιάς μέχρι χθες 2 Ιανουαρίου, όλα μωρά της προσφυγικής κρίσης.

Το μωρό μάλιστα που έκανε «ποδαρικό» για το 2020 στη Λέσβο ήταν από οικογένεια προσφύγων.

Γεννήθηκε στη 1 μετά τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου προς 1η Ιανουαρίου. Είναι ένα υγιέστατο αγοράκι από το Ιράκ βάρους 2,800 κιλών, σύμφωνα με «Τα ΝΕΑ της Λέσβου».

Το μωρό γεννήθηκε με καισαρική τομή από τον γιατρό Πέτρο Μαχαίρα. Ο ίδιος μαζί με το προσωπικό της μαιευτικής κλινικής βρισκόταν στο «πόδι» επί ώρες για να φέρουν εις πέρας γέννες στη Μαιευτική κλινική καθώς εκτός από το μωρό από το Ιράκ αλλά 7 μωρά της μεταναστευτικής κρίσης, ήρθαν στον κόσμο στο Βοστάνειο.

«Από τις 10 γέννες που είχαμε μέσα σε δυο ημέρες , οι 8 είναι παιδιά μεταναστριών. Αρκεί να σας πω ότι δεν υπάρχει κρεβάτι στη μαιευτική κλινική και έχουμε πάρει και 4 κρεβάτια από την ορθοπεδική κλινική που βρίσκεται δίπλα.

Προβλήματα με τις κλίνες

Αν έρθει σήμερα ένα περιστατικό, δεν έχω κρεβάτι για να το αντιμετωπίσω» δήλωσε στα «Νέα της Λέσβου» ο διευθυντής της Μαιευτικής Κλινικής γιατρός Παναγιώτης Προβέντζας.

Ο ίδιος με την ιδιότητά του και ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, ανέλαβε πρωτοβουλία να κινητοποιήσει και τους Συλλόγων των άλλων νησιών του Βορείου Αιγαίου ενώ έχει ζητήσει συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό Υγείας για να τον ενημερώσει για τις εκρηκτικές συνθήκες που επικρατούν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Επίσκεψη δημάρχου Μυτιλήνης

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Κατσαβέλλη, επισκέφθηκαν το Μαιευτικό Τμήμα του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Εκεί τους περίμενε ο διευθυντής του τμήματος Παναγιώτης Προβέτζας προκειμένου μαζί να επισκεφθούν τους θαλάμους με τις μητέρες των βρεφών που γεννήθηκαν την πρώτη μέρα του νέου έτους.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης παραδίδοντας από ένα γούρι τις ευχήθηκε να είναι γερές εκείνες και τα νεογέννητα τους.

Παράλληλα επισκέφθηκε τους θαλάμους του Μαιευτικού τμήματος, είδε την σημερινή κατάσταση όπως αυτή διαμορφώθηκε με την αύξηση των μεταναστευτικών ροών ενώ συζήτησε με τους γιατρούς τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης συμφώνησε ότι απαιτείται γενναία κρατική ενίσχυση υποσχόμενος ότι το θέμα θα το θέσει και στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024