Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίναρος : Καρέ - καρέ η στιγμή του εντοπισμού της κυρίας Ειρήνης

Κίναρος : Καρέ – καρέ η στιγμή του εντοπισμού της κυρίας Ειρήνης

Σώα και αβλαβής εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο σπίτι της στην Κίναρο, η κυρία Ειρήνη, η οποία από το πρωί της ίδιας ημέρας άθελα της ξεσήκωσε τις Αρχές, αφού είχε να δώσει σημείο ζωής για πάνω από τρία εικοσιτετράωρα

Σώα και αβλαβής εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο σπίτι της στην Κίναρο, η κυρία Ειρήνη, η οποία από το πρωί της ίδιας ημέρας άθελα της ξεσήκωσε τις Αρχές, αφού είχε να δώσει σημείο ζωής για πάνω από τρία εικοσιτετράωρα.

Έτσι, εφόσον χρειάστηκε να σηκωθεί Super Puma με σκοπό την αναζήτηση της μοναδικής κατοίκου της Κινάρου, η κυρία Ειρήνη εντοπίστηκε λίγα λεπτά μετά τις 5 το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μοναδική κάτοικος της Κινάρου, πιθανότατα αντιμετώπιζε κάποια βλάβη στο τηλέφωνό της, μετά την κακοκαιρία που έπληξε την χώρα, με αποτέλεσμα να έχει χαθεί κάθε επικοινωνία μαζί της.

Όσον αφορά στην αποκατάσταση ενδεχομένων βλαβών ηλεκτροδότησης στο νησί, έγινε γνωστό ότι με την καλυτέρευση των συνθηκών θα μεταφερθεί εκεί ανάλογο τεχνικό προσωπικό.

Βίντεο από τον εντοπισμό της

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από την επιχείρηση εντοπισμού της μοναδικής κατοίκου της Κινάρου.

Στο οπτικοακουστικό υλικό απεικονίζεται η ηλικιωμένη γυναίκα έξω από το σπίτι όπου διαμένει.

Το βίντεο προέρχεται από κάμερα που ήταν εγκατεστημένη στο «Super Puma», το οποίο απογειώθηκε από τη Ρόδο, προκειμένου να εντοπίσει την 73χρονη.

Εντός του ελικοπτέρου, όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός «ΣΚΑΪ», βρισκόταν ομάδα διασωστών, καθώς και ένας στρατιωτικός γιατρός.

Δεν εγκαταλείπει το νησί

Μάλιστα, όταν οι διασώστες της είπαν να την μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος στη Ρόδο μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές, αυτή αρνήθηκε.

Μάλιστα τους είπε πως έχει μερικές προμήθειες για να περάσει τις επόμενες ημέρες στο νησί μέχρι να περάσει αυτό το κύμα κακοκαιρίας. «Μην ανησυχείτε για εμένα», είπε χαρακτηριστικά στους διασώστες και αρνήθηκε να φύγει από το νησί.

Θέλει να παραμείνει εκεί όπως κάνει τα τελευταία χρόνια, μαζί με τα αιγοπρόβατά της τα οποία της κρατάνε συντροφιά μετά τον θάνατο του συζύγου της.

Ποια είναι η κυρία Ρηνιώ

Η κυρία Ρηνιώ έμαθε να φροντίζει μόνη της τον εαυτό της, καθώς μπορεί να κάνει μέχρι και 20 ημέρες χωρίς να φτάσει το καϊκάκι από την Αμοργό που της μεταφέρει τρόφιμα και ό,τι άλλο χρειάζεται.

Παράλληλα, φροντίζει τα ζώα της, το σπίτι της, αλλά και το μνημείο των τριών πεσόντων ηρώων του Πολεμικού Ναυτικού που έχασαν τη ζωή τους το 2016.

Η ίδια σε παλαιότερες δηλώσεις της είχε αναφέρει: «Φοβάμαι πως αν κλείσω τα μάτια μου το νησί θα το πάρουν οι Τούρκοι. Ο Ερντογάν άλλωστε κατά το παρελθόν είχε δηλώσει πως η Κίναρος προορίζεται για χώρο λατρείας. Δεν έχω νιώσει ποτέ απειλή. Παρά το γεγονός πως ζω σε ένα μέρος πάνω από το οποίο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη κάνουν συχνά πτήσεις, δεν τρομάζω».

Στις 11 Φεβρουαρίου 2016 ελικόπτερο Agusta Bell 212 Πολεμικού Ναυτικού, στο οποίο επέβαιναν τρεις αξιωματικοί, εξαφανίστηκε από το ραντάρ της φρεγάτας «Νικηφόρος Φωκάς», λίγο μετά τις 2.45 π.μ., στην πλαγιά απόκρημνης περιοχής της Κινάρου. Σε απόσταση 40-50 μέτρων από την κορυφή εντοπίστηκαν τα πρώτα συντρίμμια του ελικοπτέρου. Στην περιοχή βρέθηκαν οι σοροί του κυβερνήτη υποπλοίαρχου Αναστασίου Τουλίτση, του συγκυβερνήτη υποπλοίαρχου Κωνσταντίνο Πανανά και του χειριστή ραντάρ επιφανείας σημαιοφόρου Ελευθέριου Ευαγγέλου.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024