Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίναρος : Δεν εγκαταλείπει το νησί η κυρία Ρηνιώ - Τι είπε στους διασώστες

Κίναρος : Δεν εγκαταλείπει το νησί η κυρία Ρηνιώ – Τι είπε στους διασώστες

Ανυποχώρητη η κυρία Ρηνιώ: δεν εγκαταλείπει την Κίναρο, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τη διακοπή στην ηλεκτροδότηση και τις τηλεπικοινωνίες - Τι είπε η ίδια στους διασώστες και τι δήλωσε η κόρη της.

Aίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της κυρίας Ρηνιώς, της μοναδικής κατοίκου της Κινάρου, η οποία εδώ και τρεις μέρες δεν είχε επικοινωνήσει με τους δικούς της ανθρώπους.

Λίγα λεπτά μετά τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης, η κυρία Ρηνιώ εντοπίστηκε από το πλήρωμα του Super Puma που είχε μεταβεί στην περιοχή γι’ αυτό το σκοπό.

Η ηλικιωμένη γυναίκα βρισκόταν στο σπίτι της. Λόγω της κακοκαιρίας στην περιοχή, η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες είχαν διακοπεί στο νησάκι με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επικοινωνήσει με την οικογένειά της.

Όταν οι διασώστες της είπαν να την μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος στη Ρόδο μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές, αυτή αρνήθηκε.

Μάλιστα τους είπε πως έχει μερικές προμήθειες για να περάσει τις επόμενες ημέρες στο νησί μέχρι να περάσει αυτό το κύμα κακοκαιρίας. “Μην ανησυχείτε για εμένα”, είπε χαρακτηριστικά στους διασώστες και αρνήθηκε να φύγει από το νησί.

Θέλει να παραμείνει εκεί όπως κάνει τα τελευταία χρόνια, μαζί με τα αιγοπρόβατά της τα οποία της κρατάνε συντροφιά μετά τον θάνατο του συζύγου της.

Το ευχαριστώ της κόρης της

Μιλώντας στον Alpha, η κόρη της κυρίας Ρηνιώς, Αγαθή Κατσοτούρχη, είπε πως “πριν λίγο πέταξε το ελικόπτερο από πάνω, εντάξει βγήκε έξω καλά είναι. Τώρα μου έρχεται όλη η αγωνία της ημέρας αλλά αφού είναι καλά… Δεν μπορεί να φύγει. Και το ελικόπτερο δεν κατέβηκε, πέταξε από πάνω”.

“Ανυποχώρητη, δεν μπορεί να φύγει. Δεν φεύγει, είναι η ζωή της. Δυστυχώς για εμάς δεν μπορεί να φύγει. Όσο λέει αντέχουν τα ποδάρια μου θα είμαι εδώ”.

Όσο για το πως αντέδρασε η κυρία Ρηνιώ όταν είδε τους διασώστες, η κόρη της λέει τα εξής: «Βγήκε έξω, τους είπε ότι δεν έχει ρεύμα και υποσχέθηκαν ότι ο στρατός θα πάει το πιθανότερο αύριο για να της φτιάξει το ρεύμα και για να την δει γιατί σε λίγο δεν θα έχει και φαγητό»

Η κόρη της κυρίας Ρηνιώς μέσω facebook έστειλε ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσους είχαν αγωνία για την τύχη της μητέρας της. “Θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που μοιραστήκαν την αγωνία για την μητέρα μου. Τέλος καλό όλα καλά”.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024