Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καύσιμα : Φόβοι για ανατιμήσεις λόγω της έντασης στον Κόλπο - Σε εγρήγορση το ΥΠΑΝ

Καύσιμα : Φόβοι για ανατιμήσεις λόγω της έντασης στον Κόλπο – Σε εγρήγορση το ΥΠΑΝ

Η νέα ένταση στον Κόλπο, μετά την πολεμική κλιμάκωση μεταξύ ΗΠΑ-Ιραν, έχει έντονες πολιτικές, αλλά και οικονομικές προεκτάσεις. Ήδη οι πρώτες συνέπειες γίνονται αισθητές στην αγορά πετρελαίου και στις χρηματιστηριακές αγορές.

Η νέα ένταση στον Κόλπο, μετά την πολεμική κλιμάκωση μεταξύ ΗΠΑ-Ιραν, έχει έντονες πολιτικές, αλλά και οικονομικές προεκτάσεις. Ήδη οι πρώτες συνέπειες γίνονται αισθητές στην αγορά πετρελαίου οξύνοντας τους φόβους για άλμα στις τιμές του πετραιλαίου και των καυσίμων.

Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι παρακαλουθεί στενά την κατάσταση προκειμένου να αποτρέψει φαινόμενα απότομων ανατιμήσεων και αισχροκέρδειας.

Σε εγρήγορση οι ελληνικές αρχές

Όπως τόνισε με ανάρτησή του στο tweet ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, «οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων βρίσκονται σε εγρήγορση και παρακολουθούν την πορεία των τιμών στα υγρά καύσιμα».

«Συνεργεία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχουν ήδη τεθεί σε επιφυλακή και παρακολουθούν την εξέλιξη των τιμών στα πρατήρια καυσίμων, έτσι ώστε να αποφευχθεί οποιουδήποτε είδους αισχροκέρδεια με πρόσχημα την κρίση στον Κόλπο» προσθέτει.

Ράλι για το αργό πετρέλαιο

Άλμα στην τιμή του πετρελαίου προκαλεί η νέα ένταση στον Κόλπο καθώς η επίθεση των ΗΠΑ ξυπνά φόβους για σύγκρουση σε μια σημαντική περιοχή παραγωγής αργού πετρελαίου στον κόσμο.

Το αργό πετρέλαιο καταγράφει άλμα 3,5% στα 63,3% δολάρια το βαρέλι.

«Οι παγκόσμιες αγορές πετρελαίου θα είναι ασταθείς τις ερχόμενες εβδομάδες» ανέφερε σε σημείωμα αναλυτής της AGF Investments. «Υπάρχει λόγος για να είναι κανείς προσεκτικός στη χρηματιστηριακή αγορά» πρόσθεσε.

«Στο τέλος θα υπάρξει κάποια ανακούφιση. Αλλά αυτό βρίσκεται ακόμα πολύ μακριά. Τα πράγματα θα επιδεινωθούν προτού βελτιωθούν» πρόσθεσε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024