Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καμερούν : Συνεχίζεται η αγωνία για τους απαχθέντες ναυτικούς - Τι κατέγραψαν οι κάμερες του πλοίου

Καμερούν : Συνεχίζεται η αγωνία για τους απαχθέντες ναυτικούς – Τι κατέγραψαν οι κάμερες του πλοίου

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η αγωνία για τους έλληνες ναυτικούς του δεξαμενόπλοιου «Happy Lady», οι οποίοι απήχθησαν από πειρατές μετά από ένοπλη επίθεση σε λιμάνι του Καμερούν

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η αγωνία για τους έλληνες ναυτικούς του δεξαμενόπλοιου «Happy Lady», οι οποίοι απήχθησαν από πειρατές μετά από ένοπλη επίθεση σε λιμάνι του Καμερούν.

Πρόκειται για τον 45χρονο πλοίαρχο του τάνκερ, τον 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, τον 38χρονο μηχανικό και δύο δόκιμους -20 και 21 ετών.

Αυτή τη στιγμή οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με τους δικηγόρους που χειρίζονται τις διαπραγματεύσεις εκ μέρους της πλοιοκτήτριας εταιρίας να έχουν συνομιλία με τους πειρατές το μεσημέρι της Τρίτης για τελευταία φορά, όπου έκαναν αντιπρόταση στα λύτρα που ζητούσαν οι απαγωγείς.

Την ίδια στιγμή, οι αρχές εξετάζουν υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του «Happy Lady».

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι κάμερες ασφαλείας από το δεξαμενόπλοιο κατέγραψαν τις κινήσεις των πειρατών και οι αρχές στο Καμερούν τις ελέγχουν για να συλλέξουν περαιτέρω στοιχεία για την ένοπλη επίθεση.

Οι αρχές γνωρίζουν τον αριθμό των πειρατών που έκαναν την ένοπλη επίθεση, αλλά και πόση ώρα χρειάστηκαν για να φύγουν από το πλοίο, παίρνοντας μαζί τους ομήρους.

Αγωνιούν οι οικογένειες των ναυτικών

Την ίδια ώρα, οι οικογένειες των πέντε Ελλήνων ναυτικών (όπως και τον άλλων τριών ομήρων, δύο από τις Φιλιππίνες και ένας από την Ουκρανία) περιμένουν με αγωνία να μάθουν πως προχωρούν οι διαπραγματεύσεις με τους πειρατές.

Ο πατέρας του Έλληνα ανθυποπλοίαρχου που κρατείται όμηρος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Star ανέφερε πως λίγη ώρα πριν την επίθεση, μιλούσε με τον γιο του στο τηλέφωνο.

«Αν το περιστατικό είχε γίνει λίγο μετά τα μεσάνυχτα θα ήμουν αυτήκοος μάρτυρας. Μιλήσαμε τέσσερις ώρες πριν. Δεν είχαν κάποιο κίνδυνο, κάποια υποψία να φοβούνται», είπε.

Συγγενείς του τραυματία Ελληνα ναυτικού, που δέχτηκε σφαίρα στο πόδι, η οποία εξοστρακίστηκε, ανέφερε πως έχει επικοινωνήσει με τους συγγενείς τους, λέγοντας πως είναι καλά στην υγεία του.

Πλακιωτάκης: «Από την εμπειρία μας μπορούμε να αντλήσουμε αισιοδοξία»

Παράλληλα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, εξήγησε πως σε επίπεδο εξελίξεων «πολλά από αυτά τα θέματα δεν είναι δημοσιοποιήσιμα», ενώ διαβεβαίωσε ωστόσο ότι «έχουν  γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και αναμένουμε τις εξελίξεις».

«Από την εμπειρία μας μπορούμε να αντλήσουμε αισιοδοξία» σημείωσε ο υπουργός.

«Ο αντικειμενικός σκοπός και στόχος είναι τα χρήματα» εξήγησε αναφορικά με τους σκοπούς των απαγωγέων.

Τέλος, έκανε λόγο για «διεθνές φαινόμενο» των απαγωγών, τονίζοντας πως είναι «ένα θέμα που θα μας απασχολήσει σίγουρα στο μέλλον» και για το λόγο αυτόν θα πρέπει η διεθνής κοινότητα να λάβει μέτρα.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024