Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καταγγελία: Ακύρωσε συμβόλαιο σε τρανς γυναίκα επειδή «είναι της εκκλησίας»

Καταγγελία: Ακύρωσε συμβόλαιο σε τρανς γυναίκα επειδή «είναι της εκκλησίας»

«Μετά από καιρό, μου δόθηκε μια ευκαιρία να κάνω ένα μαγαζί με φαγητά, πίτες και διάφορα που το λατρεύω, και συγχρόνως θα γλίτωνα από αυτό που ζω τώρα», όπως γράφει μεταξύ άλλων η Angie, σε δημόσια καταγγελία στο Facebook.

Σε καταγγελία, που σύμφωνα με την οποία της ακύρωσαν συμφωνία ενοικίασης επαγγελματικού χώρου επειδή είναι τρανς, προχώρησε μια γυναίκα από την Ξάνθη.

«Μετά από καιρό, μου δόθηκε μια ευκαιρία να κάνω ένα μαγαζί με φαγητά, πίτες και διάφορα που το λατρεύω, και συγχρόνως θα γλίτωνα από αυτό που ζω τώρα», όπως γράφει μεταξύ άλλων η Angie, σε δημόσια καταγγελία στο Facebook.

Όπως λέει η γυναίκα, όλα είχαν συμφωνηθεί με την ιδιοκτήτρια και σκόπευε να πάει στην ΔΕΗ για να αλλάξει το όνομα στον λογαριασμό του ρεύματος, όταν ο γιος της ιδιοκτήτριας που, κατά την ίδια, «ασχολείται με την εκκλησία», μόλις την αντίκρισε πίεσε την μητέρα του να ακυρώσει τη συμφωνία.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η ιδιοκτήτρια με την οποία είχαν υπογράψει τα συμβόλαια την κάλεσε λίγο αργότερα και της είπε φανερά πιεσμένη: «Δεν μπορώ να κάνω κάτι, συγγνώμη δεν μπορώ να δώσω το μαγαζί επειδή σε είδε εσένα. Τα ακυρώνω όλα».

Στην μακροσκελή ανάρτησή της, προσθέτει, μεταξύ άλλων: «Δεν πέφτω, σίγουρα θα το παλέψω […] έχω περάσει και χειρότερα και έχω δει πολλά στη ζωή μου από τον κόσμο και την κοινωνία […] αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ένας νέος άνθρωπος να έχει τέτοιες αντιλήψεις και να κολλάει που είμαι τρανς γυναίκα. Δηλαδή τι είμαστε εμείς; Πολίτες τρίτης κατηγορίας; Δεν έχουμε δικαίωμα στην εργασία, στη ζωή, στην ασφάλεια – σε τίποτα και «να πεθάνουμε στον δρόμο»; Σε λίγες ώρες φτάνουμε στο 2020 και βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Υπάρχουμε και ζούμε ανάμεσά σας, έχουμε δικαίωμα στη ζωή, είμαστε άνθρωποι».

Έκκληση από την Άννα Κουρουπού

Η Άννα Κουρουπού, διευθύντρια του Red Umbrella Athens, του πρώτου κέντρου στην Ελλάδα για την υποστήριξη των ατόμων που εργάζονται στο σεξ, έκανε έκκληση στο Facebook για να βρεθεί νομική στήριξη και συμβουλευτική και μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, υπήρξε τεράστια κινητοποίηση όπως έγραψε σήμερα η ίδια.

«Όλη αυτή κινητοποίηση δείχνει περίτρανα ότι ακόμη υπάρχουν ωραίοι άνθρωποι. Υγιείς στην ψυχή τους […] Απόρροια αυτής της κινητοποίησης από όλους εσάς, είναι πρώτον η ενδυνάμωση αυτής της τρανς γυναίκας που εισέπραξε τόση στήριξη». Η Angie δεν σκοπεύει να κάνει αγωγή ή μήνυση καθώς το οίκημα είναι στο όνομα της μητέρας και «αυτή η γυναίκα είναι προφανώς θύμα του γιου της».

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024