Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απίστευτο συμβάν σε χειρουργείο: Γιατροί έβαλαν φωτιά σε καρκινοπαθή

Απίστευτο συμβάν σε χειρουργείο: Γιατροί έβαλαν φωτιά σε καρκινοπαθή

Ο υπουργός Υγείας της Ρουμανίας δεσμεύτηκε για τη διερεύνηση του τραγικού περιστατικού. «Ελπίζουμε να μάθουμε από αυτό το ανησυχητικό επεισόδιο» είπε σε δήλωσή του

Χειρουργοί στο νοσοκομείο Floreasca του Βουκουρεστίου χρησιμοποίησαν απολυμαντικό που περιείχε αλκοόλη σε 66χρονη γυναίκα προτού τη χειρουργήσουν για καρκίνο στο πάγκρεας. Οταν όμως στη συνέχεια χρησιμοποίησαν ηλεκτρικό νυστέρι και ήρθε σε επαφή με το εύφλεκτο υλικό, προκάλεσε φωτιά στο σώμα της γυναίκας πάνω στο χειρουργικό τραπέζι.

Σύμφωνα με το BBC, η γυναίκα υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο 40% του σώματός της και πέθανε μια εβδομάδα αργότερα.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου της 66χρονης.

Μέλη της οικογένειας του θύματος, μιλώντας σε ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, εξήγησαν πως κανείς από το προσωπικό, τους γιατρούς ή τους υπευθύνους του νοσοκομείου δεν τους μίλησε για τη «σοβαρότητα της κατάστασης» ή τις συνθήκες του συμβάντος και τους είπαν μόνο πως επρόκειτο για «ατύχημα».

«Ανακαλύψαμε κάποιες λεπτομέρειες από τα ΜΜΕ, όταν μετέδωσαν την είδηση. Δεν κατηγορούμε κανέναν, απλώς θέλουμε μόνο να κατανοήσουμε τι συνέβη».

Τι δηλώνουν οι Αρχές

Ο υπουργός Υγείας της Ρουμανίας δεσμεύτηκε για τη διερεύνηση του τραγικού περιστατικού. «Ελπίζουμε να μάθουμε από αυτό το ανησυχητικό επεισόδιο» είπε σε δήλωσή του.

«Προσωπικά εγώ, αλλά και το υπουργείο Υγείας θα συντονιστούμε ώστε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποκαλυφθεί η αλήθεια» συμπλήρωσε, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε πως «οι χειρούργοι θα έπρεπε να γνωρίζουν πως απαγορεύεται η χρήση απολυμαντικού που περιέχει αλκοόλη κατά την διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων που πραγματοποιούνται με ηλεκτρικό νυστέρι».

Σημειώνεται πως η Ρουμανία δαπανά τα λιγότερα κονδύλια στο σύστημα υγείας της από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ έχει τα υψηλότερα ποσοστά παιδικής θνησιμότητας στη Γηραιά Ήπειρο, ανεπαρκείς νοσοκομειακές δομές και μόνιμες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024