Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κόλαση στην Αυστραλία : Εκκενώνουν τεράστια περιοχή με δεκάδες χιλιάδες κατοίκους στη Βικτόρια

Κόλαση στην Αυστραλία : Εκκενώνουν τεράστια περιοχή με δεκάδες χιλιάδες κατοίκους στη Βικτόρια

Με τον υδράργυρο να προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει τους 40° Κελσίου, οι αρχές έδωσαν εντολή σε δεκάδες χιλιάδες κατοίκους και παραθεριστές στη Βικτόρια της Αυστραλίας να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Οι αρχές έδωσαν εντολή σε δεκάδες χιλιάδες κατοίκους και παραθεριστές στη Βικτόρια να απομακρυνθούν από την περιοχή, καθώς η άνοδος των θερμοκρασιών και οι ισχυροί άνεμοι ενισχύουν τις πυρκαγιές που συνεχίζουν να μαίνονται σε αυτήν την Πολιτεία της Αυστραλίας.

Πάνω από τους 40° Κελσίου

Με τον υδράργυρο να προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει τους 40° Κελσίου στη Μελβούρνη, οι αρχές προέτρεψαν περίπου 30.000 τουρίστες να εγκαταλείψουν την περιοχή Ανατολικό Γκίψλαντ, έκτασης ίσης σχεδόν με το μισό Βέλγιο.

Ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών προβλέπεται πως θα είναι εξαιρετικά υψηλός στις επτά από τις εννέα περιφέρειες της Πολιτείας και οι φωτιές απειλούν να κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο Πρίνσις, έναν από τους κυριότερους πολιτειακούς οδικούς άξονες.

Reuters

Το θερμό μέτωπο κινείται με ταχύτητα στη Νέα Νότια Ουαλία, με τις θερμοκρασίες να αναμένεται να ανέβουν πολύ αύριο, παραμονή Πρωτοχρονιάς, όταν κατά το έθιμο εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται στο Σίδνεϊ για να θαυμάσουν το περίφημο σόου των πυροτεχνημάτων στο λιμάνι.

Εκατοντάδες κατεστραμμένα σπίτια

Σχεδόν 900 σπίτια έχουν καταστραφεί και 34,8 εκατομμύρια στρέμματα γης έχουν απανθρακωθεί την περίοδο των πυρκαγιών φέτος. Στο Σίδνεϊ, η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική για ολόκληρες εβδομάδες.

Εχουν εκφραστεί φόβοι πως το σόου των πυροτεχνημάτων της αυστραλιανής μεγαλούπολης ίσως ακυρωνόταν φέτος, όμως οι αρχές μέχρι στιγμής προγραμματίζουν να γίνει κανονικά.

Προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο πυρκαγιών έχουν εκδοθεί από τη Δυτική Αυστραλία ως τη Νότια Αυστραλία και την Τασμανία, εν μέσω μιας από τις πιο δύσκολες περιόδους πυρκαγιών που έχουν καταγραφεί ποτέ.

Υπό μεγάλη πολιτική πίεση, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι θα προσφέρει αποζημιώσεις στους εθελοντές πυροσβέστες για τα απολεσθέντα έσοδά τους εξαιτίας της έντασης και της έκτασης των φετινών πυρκαγιών.

Αποζημιώσεις μετά τις… διακοπές

Ο συντηρητικός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον διαβεβαίωσε ότι θα προσφερθούν αποζημιώσεις ύψους έως και 6.000 αυστραλιανών δολαρίων (3.750 ευρώ) σε δικαιούχους που συμμετείχαν για πάνω από δέκα ημέρες σε επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών φέτος.

Ο Μόρισον αναγκάστηκε να τερματίσει πρόωρα τις διακοπές του στη Χαβάη ενόψει Χριστουγέννων εν μέσω των επικρίσεων για την απραξία της κυβέρνησής του μπροστά στις πυρκαγιές, την κλιματική αλλαγή και την ξηρασία που πλήττει όλη τη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024