Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόλαση στην Αυστραλία : Νεκροί πυροσβέστες - Σάλος από τις διακοπές του πρωθυπουργού

Κόλαση στην Αυστραλία : Νεκροί πυροσβέστες – Σάλος από τις διακοπές του πρωθυπουργού

Μετά τον θάνατο δύο πυροσβεστών και τον τραυματισμό άλλων έξι συναδέλφων τους στις σκληρές μάχες για την αντιμετώπιση των γιγαντιαίων καταστροφικών πυρκαγιών στην Αυστραλία, αποφάσισε ο πρωθυπουργός της χώρας Σκοτ Μόρισον να επιστρέψει από τις διακοπές του.

Δύο εθελοντές πυροσβέστες σκοτώθηκαν τη νύχτα της Πέμπτης ενώ έδιναν μάχη με τις φλόγες γύρω από το Σίδνεϊ και ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον διέκοψε τις διακοπές του μετά την τραγωδία αυτήν για να επιστρέψει στη χώρα όπου μαίνονται δεκάδες πυρκαγιές.

«Ολέθριο συμβάν»

Χιλιάδες πυροσβέστες έχουν αναπτυχθεί στην προσπάθεια να τεθούν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές. Πυροσβεστικό όχημα προσέκρουσε σε δέντρο και ανατράπηκε, στα νότια του Σίδνεϊ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ο οδηγός και ένας από τους επιβαίνοντες, ενώ άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν.

«Πρόκειται για απολύτως ολέθριο συμβάν σε μια ήδη απίστευτα δύσκολη ημέρα και εποχή», ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Νωρίτερα, τρεις άλλοι πυροσβέστες τραυματίστηκαν όταν περικυκλώθηκαν από τις φλόγες, που ενισχύονταν από τους ισχυρούς ανέμους, στη Νέα Νότια Ουαλία.

Δύο άνδρες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο, φέροντας εγκαύματα στο πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια ενώ γυναίκα συνάδελφός τους μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο.

Πρωθυπουργός σε διακοπές…

Ο Μόρισον εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι θα επιστρέψει στο Σίδνεϊ το συντομότερο δυνατόν.

Τις τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός δέχεται σφοδρές επικρίσεις στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης επειδή έφυγε για διακοπές στο εξωτερικό εν μέσω της κρίσης των πυρκαγιών.

Το γραφείο του αρχικά είχε αρνηθεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης ότι έκανε διακοπές στη Χαβάη.

Περίπου 500 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη έξω από την επίσημη πρωθυπουργική κατοικία στο Σίδνεϊ, ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Λυπάμαι πολύ αν προσέβαλα κάποιον από τους πολλούς Αυστραλούς που επηρεάστηκαν από τις τρομερές πυρκαγιές, κάνοντας διακοπές με την οικογένειά μου αυτήν την περίοδο», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024