Σε αποκαλύψεις σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει όταν θα έρθει η ώρα για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας προχώρησε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει στα πραγματικά ποσοστά του.

Η Φώφη Γεννηματά, με συνέντευξή της στο iefimerida λέει «ναι» σε σύνταξη συνυποσχετικού με την Τουρκία για καθορισμό υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ αλλά σημειώνει ότι ο διάλογος με την Τουρκία δεν σημαίνει εκπτώσεις επί  των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Ερωτηθείσα για το αν υπάρχει περίπτωση να συναινέσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας εάν προταθούν πρόσωπα από το χώρο της ΝΔ όπως οι κ.κ. Παυλόπουλος, Καραμανλής, Σαμαράς, Αβραμόπουλος, η κ. Γεννηματά ήταν ξεκάθαρη.

«Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί πράγματι να αξιοποιήσει την λευκή επιταγή που του παρέδωσε  ο κ. Τσίπρας με την συνταγματική αναθεώρηση και να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας με την κυβερνητική κοινοβουλευτική του πλειοψηφία.

Αν  η τελική επιλογή του γίνει με κριτήριο τις εσωκομματικές διευθετήσεις με τις πολυποίκιλες πτέρυγες της ΝΔ, εμείς προφανώς δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε. Τα ονόματα εξάλλου που αναφέρατε δεν ενώνουν ούτε την ΝΔ πόσο μάλλον το σύνολο του ελληνικού λαού.

Στην περίπτωση αυτή θα έχουμε την δική μας πρόταση, με πρόσωπο από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, που θα εκφράζει την ανάγκη για ισορροπία στο πολιτικό σύστημα και την εθνική συνεννόηση  που σήμερα είναι επιτακτικά αναγκαία. Δεν έχει νόημα στην παρούσα φάση η ονοματολογία. Θα τοποθετηθούμε την κατάλληλη ώρα, κρίνοντας και προτείνοντας».

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ

Η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση και στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι ο βασικός εκφρασής της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα.

«Η Κεντροαριστερά δεν είναι μια ταμπέλα ή σημαία ευκαιρίας. Πραγματικός και  μοναδικός εκφραστής των αρχών, των ιδεών και των αξιών αυτού του χώρου είναι το Κίνημα Αλλαγής. Η συνέχεια και εξέλιξη της μεγάλης προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης στη χώρα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ,  είναι δημιούργημα της κρίσης, καβάλησε το κύμα της οργής.  «Με την πολιτική του και τη συνεργασία του με την ακροδεξιά και την καραμανλική συνιστώσα απέδειξε στην πράξη ότι είναι μια άλλη όψη της συντήρησης. Το 31,5% που πήρε στις εκλογές, αποτέλεσμα της πόλωσης,  δεν αντανακλά πραγματικούς πολιτικούς και κοινωνικούς συσχετισμούς.

Το είδαμε στις ευρωεκλογές, στις αυτοδιοικητικές εκλογές, στους συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς χώρους, το βλέπουμε και τώρα στις δημοσκοπήσεις που μακριά από την εξουσία και χωρίς ταυτότητα και προσανατολισμό, ξεφουσκώνουν. Είναι θέμα χρόνου νομοτελειακά να  προσγειωθεί στο πραγματικό πολιτικό και εκλογικό του μέγεθος. Το Κίνημα Αλλαγής αργά αλλά σταθερά κερδίζει έδαφος».

«Πυρά» κατά της κυβέρνησης

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στην κυβέρνηση με φόντο την Οικονομία και την Ασφάλεια. «Ο προϋπολογισμός του 2020 επιβεβαιώνει  πως η Κυβέρνηση βαδίζει χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο για την οικονομία, δεν έχει στρατηγική για την ανάπτυξη. Η Νέα Δημοκρατία παίρνει τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού. Διατηρεί αμαχητί τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που γονατίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Οι φοροαπαλλαγές είναι αμελητέες για τη μεσαία τάξη» σημείωσε.
Για τα θέματα ασφάλειας, είπε πως ως ΚΙΝΑΛ λέμε όχι στην ανομία, ναι στην ασφάλεια, αλλά όχι στην κατάχρηση εξουσίας. «Ο νόμος είναι για όλους. Λέμε καθαρά ότι οι πολίτες δικαιούνται και απαιτούν ασφάλεια στη ζωή τους. Δυστυχώς πάνω σε αυτό ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν ένα νέο διχασμό. Χωρίζουν τους πολίτες με διάκριση της βίας».

Η βία όμως στη δημοκρατία , σημείωσε η κ. Γεννηματά, από όπου και αν προέρχεται, δεν έχει θέση.

«Η θέση μας είναι καθαρή, δεν είμαστε κάπου ενδιάμεσα, είμαστε απέναντι στη βία , όπως και απέναντι σε κάθε φαινόμενο αστυνομικής αυθαιρεσίας. Το τονίζω ιδιαίτερα γιατί στα πρόσφατα γεγονότα αποδείχθηκε ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών στο πλαίσιο της δημοκρατικής νομιμότητας».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο