Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεννηματά για προϋπολογισμό: Αλλαξε η κυβέρνηση αλλά όχι η πολιτική στην οικονομία

Γεννηματά για προϋπολογισμό: Αλλαξε η κυβέρνηση αλλά όχι η πολιτική στην οικονομία

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, έκανε εκτενείς αναφορές στα ελληνοτουρκικά κατά τη συζήτηση για την ψήφιση του προϋπολογισμού 2020, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να σταλεί δυναμικό μήνυμα στον Ερντογάν - Δριμεία κριτική στη ΝΔ για τον προϋπολογισμό, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως παρότι άλλαξε η κυβέρνηση, δεν άλλαξε η πολιτική

Με αναφορά στις προκλήσεις της Τουρκίας και την έξαρση του προσφυγικού ξεκίνησε την ομιλία της στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2020, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά τόνισε πως «δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε άλλη μια ευκαιρία, όπως το 2004 με την κυβέρνηση Καραμανλή» κάνοντας λόγο για ανάγκη εθνικής γραμμής από όλες τις δυνάμεις.

Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, προέκρινε τη λύση προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. «Πρέπει να καταστήσουμε σαφές προς την Τουρκία ότι ο κύκλος των παραχωρήσεων έχει κλείσει και να στείλουμε μήνυμα αποφασιστικότητας στον Ερντογάν» είπε χαρακτηριστικά.

«Μόνο έτσι θα μας λάβουν σοβαρά υπόψιν τους όλοι και θα μεγιστοποιήσουμε τα αποτελέσματα της διπλωματίας που από μόνη της δεν είναι αρκετή. Εκτιμώ ότι μπορεί να υπάρξει συναίνεση, εφόσον υπάρξει κοινή γραμμή για την κόκκινη μας γραμμή. Ως εδώ με τις παραχωρήσεις. Να στείλουμε μήνυμα στον Ερντογάν ότι εάν τολμήσει να καταπατήσει τα εθνικά μας δικαιώματα, θα απαντήσουμε αποφασιστικά. Υποτιμήσατε στην αρχή το πρόβλημα. Μην αργείτε άλλο κ. Μητσοτάκη».

Άλλαξε η κυβέρνηση αλλά όχι η πολιτική στην οικονομία

Ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τον προϋπολογισμό, η κ. Γεννηματά υπογράμμισε πως «άλλαξε η κυβέρνηση αλλά δεν άλλαξε η πολιτική ούτε στην οικονομία» σημειώνοντας πως αυτό τον προϋπολογισμό θα μπορούσε να τον υπογράψει και ο κ. Τσακαλώτος. «Στις ίδιες ράγες κινείται. Τα υπερπλεονάσματα είναι πάντα εδώ. Οι δεσμεύσεις Τσίπρα παραμένουν ισχυρές. Και οι πολίτες παραμένουν στο ίδιο έργο θεατές».

«Ο προϋπολογισμός 2020 προσγειώνει τον κ. Μητσοτάκη από την εικονική κανονικότητα που παρουσιάζουν, στην σκληρή πραγματικότητα που ζουν οι πολίτες» πρόσθεσε. Στο πλαίσιο αυτό κατήγγειλε πως δεν αντιμετωπίζονται οι αδικίες, παραμένει το αδιέξοδο της ανάπτυξης, ενώ το κοινωνικό κράτος καταρρέει.

«Οι αδικίες δεν αντιμετωπίζονται με την πολιτική σας. Η ανεργία δεν μειώνεται. Η Ελλάδα παραμένει πρώτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όποιες θέσεις εργασίας δημιουργούνται, είναι μερικής απασχόλησης με χαμηλούς μισθούς. Άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους με τους πλειστηριασμούς που έρχονται. Οι πολίτες αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Οι φόροι εξοντώνουν τα νοικοκυριά, εξανεμίζουν τα εισοδήματα, οι όποιες μειώσεις είναι για τους λίγους» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη ως υπεραισιόδοξες, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο και στρατηγική για την ανάπτυξη. Παράλληλα, υποστήριξε ότι «τα μικρά και μεσαία εισοδήματα θα φορτωθούν και πάλι όλα τα βάρη».

«Οι πολίτες θα επιβαρυνθούν με πρόσθετα 638 εκατ. ευρώ ΦΠΑ και 88 εκατ. Ειδικό φόρο κατανάλωσης. Θα πληρώσουν πρόσθετα 323 εκατ. ευρώ σε φόρους εισοδήματος και 84 εκατ. ευρώ σε φόρο ακίνητης περιουσίας μέσω του επαναπροσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών. Οι ελαφρύνσεις στα φυσικά πρόσωπα που εξαγγέλλετε, είναι ελάχιστες για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ και μηδενίζονται για όσους έχουν πάνω από 20.000 ευρώ» ισχυρίστηκε.

Οι καταγγελίες περί αστυνομικής βίας

Ως προς τις εκκενώσεις καταλήψεων σήμερα και τις νέες καταγγελίες για αστυνομική βία, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, υποστήριξε πως «οι πολίτες πράγματι αποζητούν την ασφάλεια στη ζωή τους. Όμως η αστυνομική αυθαιρεσία που καθημερινά πληθαίνει δεν είναι ένδειξη δύναμης, αλλά αδυναμίας».

«Αποτελεί ομολογία της αποτυχίας της κυβέρνησης σας να εγγυηθείτε την ασφάλεια των πολιτών στο πλαίσιο της δημοκρατικής νομιμότητας. Αυτή είναι η κατάσταση στην πραγματική ζωή» υποστήριξε.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024