Με πτώση άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 919,42 μονάδες σημειώνοντας μικρή πτώση 0,12%.
Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, μετά από την ισχυρή ανοδική κίνηση των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων και την καταγραφή νέων υψηλών 58 μηνών.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 919,42 μονάδες σημειώνοντας μικρή πτώση 0,12%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,15εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,29%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται οριακά σε ποσοστό 0,08%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+1,61%), της Ελλάκτωρ(+1,19%) και της Σαράντης(+0,60%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank(-1,15%), της Τιτάν(-0,94%) και της Eurobank(-0,87%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών(+0,43%) και των κατασκευών (+0,26%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-0,89%) και του Πετρελαίου(-0,86%).
Ανοδικά κινούνται 29 μετοχές, 22 πτωτικά και 20 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Παϊρης+28,85% και ΕΛΓΕΚΑ+9,38%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Δρομέας-6,78% και Μύλοι Κεπενού-1,73%.
- Εκλογές στο Περού: Υποψήφιος της ριζοσπαστικής Αριστεράς ο πιθανότερος αντίπαλος της Δεξιάς στον δεύτερο γύρο
- Σταχτοδέλφινο στο Αιγαίο: Η σπάνια εμφάνιση μεταξύ Χίου και Ικαρίας
- Φαραντούρης: Το ΠΑΣΟΚ είναι ο μόνος σοβαρός πόλος για τη συσπείρωση των δημοκρατικών δυνάμεων
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας: Δράση με Ολυμπιακός – ΑΕΚ και Ρεάλ – Χάποελ
- Πρωτομαγιά: Ο διπλός συμβολισμός της – Από τη γιορτή της φύσης στους εργατικούς αγώνες
- Πώς θα γλιτώσετε τους πλειστηριασμούς – Τα σημεία κλειδιά
- Η Μέριλ Στριπ, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο κι ένα «μυστικό»
- Ινφαντίνο: «Το Ιράν θα παίξει στο Μουντιάλ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442