Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μίκαελ Σουμάχερ : Έξι χρόνια από το φρικτό ατύχημα του θρυλικού οδηγού

Μίκαελ Σουμάχερ : Έξι χρόνια από το φρικτό ατύχημα του θρυλικού οδηγού

Έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από την 29η Δεκεμβρίου του 2013 και το σοκαριστικό ατύχημα που είχε ο Μίκαελ Σουμάχερ, ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις μαζί με τον γιο του Μικ, λίγο πριν τα 44α γενέθλια του

Έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από την 29η Δεκεμβρίου του 2013 και το σοκαριστικό ατύχημα που είχε ο Μίκαελ Σουμάχερ, ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις μαζί με τον γιο του Μικ, λίγο πριν τα 44α γενέθλια του.

Ο θρύλος της οδήγησης βρισκόταν στις γαλλικές Άλπεις, στο θέρετρο Μεριμπέλ, όπου απολάμβανε ένα από τα αγαπημένα του χόμπι, το σκι.

Το φρικιαστικό ατύχημα

Ο επτάκις πρωταθλητής παρέκλινε της αρχικής του πορείας με τα χιονοπέδιλα, προκειμένου να σώσει το παιδί ενός φίλου του, όταν αυτό έχασε τον… δρόμο της κατάβασης και βρέθηκε εκτός πίστας.

Όμως, στην προσπάθειά του, έχασε την ισορροπία του, ελέω του πυκνού χιονιού και χτύπησε με δύναμη το κεφάλι του σε βράχο, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.

Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν τρομακτικές. Μέχρι να ανακοινωθεί η επίσημη ιατρική γνωμάτευση λέχθηκαν πολλά σχετικά με την κατάσταση της υγείας του, λόγω του ότι ο τραυματισμός του ήταν σε ένα τόσο επικίνδυνο σημείο όπως το κεφάλι.

Ακριβώς λόγω της σοβαρότητας του χτυπήματος ο Γερμανός επτάκις παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ και να υποβληθεί σε μία σειρά νευρολογικών επεμβάσεων ώστε να αντιμετωπισθεί η εγκεφαλική αιμορραγία.

Οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, προκειμένου να καταφέρουν να τον κρατήσουν στην ζωή, μια και είχε υποστεί πολλαπλές εγκεφαλικές κακώσεις. Λίγες ώρες αργότερα, η εκπρόσωπος της οικογένειας, Σαμπίν Κεμ, επιβεβαίωσε την είδηση του ατυχήματος, ενώ οι επικεφαλής της ιατρικής μονάδας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της γαλλικής πόλης, χαρακτήρισαν την κατάστασή του ιδιαιτέρως κρίσιμη.

Η Κορίνα , σύζυγος του αλλά και η Σαμπίν Κεμ, η επί ετών μανατζέρ του, ανέλαβαν να προστατέψουν την ζωή του και την ιδιωτικότητα του Σουμάχερ από τα ΜΜΕ έτσι ώστε να μπορέσει να απομονωθεί και να ξεκινήσει την αποθεραπεία του.

Φυσικά, η είδηση του τραυματισμού του Μίκαελ Σουμάχερ προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον και δίκτυα απ’ όλον τον κόσμο… κατασκήνωσαν μπροστά από την είσοδο του νοσοκομείου, προκειμένου να έχουν άμεση πληροφόρηση.

Μελέτη του βίντεο και φωτογραφικού υλικού από την κάμερα που ήταν στο κράνος του Σουμάχερ από τις γαλλικές Αρχές δείχνουν πως ο Σουμάχερ δεν έκανε σκι με μεγάλη ταχύτητα την ώρα που χτύπησε. Ερευνάται αν ο Σουμάχερ μείωνε την ταχύτητά του πριν το ατύχημα, πιθανώς επειδή δεν αισθανόταν καλά.

Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα

Στις 25 Απριλίου τα νέα για την κατάσταση της υγείας του ήταν ευχάριστα, μια και σύμφωνα με τον Τύπο είχε ανακτήσει τις αισθήσεις του και 16 Ιουνίου ανακοινώθηκε επίσημα πως ο «Σούμι» πήρε εξιτήριο από την Γκρενόμπλ και ακολούθησε η μεταφορά του σε ειδική κλινική στην Ελβετία. Εκεί έμεινε για λίγες εβδομάδες, μια και πήρε εξιτήριο και συνεχίζει την θεραπεία του στην οικία του.

Οι πληροφορίες για την πορεία της υγείας του φυσικά δεν βγαίνουν προς τα έξω με κανέναν τρόπο…

Ο ήλιος της Μαγιόρκα

Ενώ αρχικά είχε διαψευσθεί ότι ο Σουμάχερ με το νοσηλευτικό προσωπικό θα μετακομίσουν μόνιμα στη Μαγιόρκα, ο «Σούμι» βρίσκεται ήδη στην Ισπανία και διαμένει στη βίλα των 26 εκατομμυρίων λιρών όπου μαζί του πάντα βρίσκεται μια ομάδα γιατρών που επιβλέπει την ανάρρωσή του.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, στη βίλα μένει και ο αδερφός του Μίκαελ, Ραλφ. Η κατοικία περιλαμβάνει πισίνες, κήπους, ελικοδρόμιο και εκπληκτική θέα στη θάλασσα.

Η κατάσταση της υγείας του 50χρονου πρωταθλητή παραμένει άγνωστη ενώ φήμες τον θέλουν να κάθεται σε αναπηρικό καροτσάκι.

«Ο ήρωας της Φόρμουλα 1 ταξίδεψε με την οικογένειά του στον ήλιο – ένα ακόμα βήμα μπροστά προς την ανάρρωση», αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

«Δεν μπορεί να περπατήσει»

Έκτοτε οι πληροφορίες ρέουν με φειδώ και το περιβάλλον του Γερμανού είναι πολύ προσεκτικό σχετικά με το τι πληροφορίες δίνει στα μέσα αλλά και στους χιλιάδες θαυμαστές του που αγωνιούν για την κατάσταση της υγείας του.

«Ο Σουμάχερ δεν μπορεί να περπατήσει»… Αυτές είναι οι τελευταίες αξιόπιστες λέξεις για την υγεία του καλυτέρου οδηγού στην ιστορία του αθλήματος δια στόματος του δικηγόρου του, Φέλιξ Νταμ, στις 19 Σεπτεμβρίου. Αυτό υποστήριξε ο δικηγόρος, ενώπιον του δικαστή σε μια δίκη εναντίον του περιοδικού «Bunte», που ανέφερε ότι ο Μίκαελ πήγε για μια βόλτα με τη βοήθεια των θεραπευτών του και μπόρεσε να κινήσει ένα από τα χέρια του.

Μάλιστα σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα η θεραπεία που ακολουθεί εκτός του ότι απαιτεί τουλάχιστον 15 άτομα προσωπικό (γιατρούς και φυσιοθεραπευτές) έχει κοστίσει στην οικογένεια του Σουμάχερ πάνω από 14 εκατομμύρια δολάρια.

Μήνυμα αισιοδοξίας

Τελευταίο επίσημο και αισιόδοξο μήνυμα για την υγεία του Σουμάχερ ήρθε από τη σύζυγό του Κορίνα.

Η Κορίνα Σουμάχερ αποφάσισε να δώσει ένα μήνυμα ελπίδας λέγοντας: «Τα μεγάλα πράγματα ξεκινούν με μικρά βήματα».

Η σύζυγος του θρυλικού πιλότου απάντησε σε ένα μήνυμα αφοσιωμένου θαυμαστή του Σουμάχερ ο οποίος θα λανσάρει μια καινούργια σελίδα στο Facebook για τον άνδρα της.

«Τα μεγάλα πράγματα ξεκινούν με μικρά βήματα. Πολλά μικρά πετραδάκια σχηματίζουν ένα μεγάλο μωσαϊκό. Μαζί είμαστε πιο δυνατοί» έγραψε χαρακτηριστικά η Κορίνα Σουμάχερ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η νέα σελίδα θα ανέβει στις 29 Δεκεμβρίου, ακριβώς έξι χρόνια από το ατύχημα που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή και να ονομάζεται «KeepFightingMichael».

Ο σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι να δώσουν οι χιλιάδες φίλοι του κουράγιο στην οικογένειά του να συνεχίσουν την προσπάθεια.

Εθνικός ήρωας στη Γερμανία ο Σουμάχερ

Οι οδηγοί αγώνων γνωρίζουν καλά ότι κάθε λάθος μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο, έγραφε η Deutsche Welle με αφορμή τα 50α γενέθλια του θρύλου τον Ιανουάριο του 2019.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ ήξερε πόσο και τι διακινδύνευε σε κάθε αγώνα. Ήταν παρών όταν την Πρωτομαγιά του 1994 ο θρύλος της F1 Άιρτον Σένα έχανε τη ζωή του στην Ίμολα. Ήταν ένα μαύρο Σαββατοκύριακο για την Φόρμουλα 1. Μια μέρα νωρίτερα ο αυστριακός Ρόλαντ Ρατσενμπέργκερ έχανε και αυτός τη ζωή του στο ίδιο σιρκουί.

Στην Ίμολα ο Σουμάχερ «σήκωσε» τελικά το κύπελλο και την ίδια χρονιά κέρδιζε το πρώτο από τα συνολικά παγκόσμια πρωταθλήματα. Όμως και ο ίδιος ο γερμανός οδηγός είχε διάφορα ατυχήματα, με σημαντικότερο εκείνο στο Σιλβερστόουνν το 1999, όταν έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε προστατευτικά λάστιχα σπάζονταν την κνήμη του.

Ο Μίκαελ Σούμαχερ, τον οποίο οι Γερμανοί υπεραγαπούν, όσο ίσως κανέναν άλλο γερμανό αθλητή, ξεκίνησε από μηχανικός αυτοκινήτων. Ο πατέρας του εργάζονταν ως ταξιθέτης σε πίστα καρτ και η μητέρα του εργαζόταν λίγο πιο πέρα σε περίπτερο. Από κοινού με τον αδερφό του Ραλφ ο Μίκαελ ξεκίνησε να οδηγεί σε αγώνες στο σιρκουί καρτ στο Κέρπεν. Από εκεί ξεκίνησε στην ουσία την εντυπωσιακή σταδιοδρομία του με συνολικά 300 αγώνες, 7 Παγκόσμια Πρωταθλήματα και μυθικές μονομαχίες, όπως εκείνη του 1997 στο Χέρεθ αλά Φροντέρα εναντίον του αντιπάλου του Ζαν Βιλνέβ, τον οποίο και «έσπρωξε» με το αυτοκίνητό του εκτός πίστας.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024