Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καιρός Πρωτοχρονιάς : Πότε φεύγει η Ζηνοβία και πότε θα χτυπήσει το νέο κύμα

Καιρός Πρωτοχρονιάς : Πότε φεύγει η Ζηνοβία και πότε θα χτυπήσει το νέο κύμα

Έως και την παραμονή της χρονιάς αναμένεται μας απασχολήσει η κακοκαιρία Ζηνοβία, η οποία θα σαρώσει τη χώρα μας έως την Τρίτη 31/12, ημέρα κατά την οποία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, με παράλληλη πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας

Έως και την παραμονή της χρονιάς αναμένεται μας απασχολήσει η κακοκαιρία Ζηνοβία, η οποία θα σαρώσει τη χώρα μας έως την Τρίτη 31/12, ημέρα κατά την οποία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, με παράλληλη πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο το διάλειμμα θα είναι μικρό, αφού «από τις 2 Ιανουαρίου περιμένουμε νέο κύμα κακοκαιρίας με χιονοπτώσεις ενδεχομένως και σε λίγο πιο χαμηλά υψόμετρα».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, ο κ. Καλλιάνος διευκρίνισε πως «δεν έχει «κλειδώσει»» η ένταση και η έκταση της κακοκαιρίας, ενώ η εκτίμησή του είναι ότι θα έχει πολύ κρύο και ίσως μικρότερη διάρκεια από την κακοκαιρία «Ζηνοβία».

«Το πρώτο 10ημερο του Ιανουαρίου θα το περάσουμε πάντως με κρύο» εκτίμησε ο Γιάννης Καλλίανος.

Πού θα χτυπήσει η Ζηνοβία

Όσον αφορά τη Ζηνοβία, η οποία σαρώνει τη χώρα αυτές τις μέρες, μιλώντας στο One Channel διευκρίνισε πως την Κυριακή θα καταγραφούν χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά πάνω από τα 400 μέτρα.

Στα δυτικά και βόρεια του νομού Αττικής θα χιονίσει πάνω από τα 250 μέτρα.

Υπογράμμισε, δε, πως η βελτίωση του καιρού θα ξεκινήσει από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Πιο αναλυτικά ως προς τα φαινόμενα:

Την Κυριακή 29/12, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί προς τα Δωδεκάνησα, όπου θα ενισχυθεί, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα, στα ανατολικά κυρίως τμήματα των Κυκλάδων και στα νότια κυρίως τμήματα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, με χιονοπτώσεις στα ορεινά των παραπάνω περιοχών και κατά τόπους στα ημιορεινά της Κρήτης. Παράλληλα, βροχές ή χιονόνερο αναμένονται στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Κεντρική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες, όπου θα χιονίσει ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο.

Τη Δευτέρα 30/12 το βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να οπισθοδρομήσει προς τις Κυκλάδες, προκαλώντας σημαντική ενίσχυση των φαινομένων στην Αττική, στη Βοιωτία, στη Φθιώτιδα, στην Εύβοια, στη Μαγνησία και στις Σποράδες, όπου κατά τόπους θα εκδηλωθούν καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024